ILIJA MATIĆ Školske dvorane nisu otvorene pa nam se na Kozali na treningu pojavi 50, 60 odbojkašica

Petak, 09. listopada 2020. 00:46 Napisao/la  Kristian Sirotich

Drenova je mlada ekipa i glavni je cilj ostanak u ligi i priprema za državno juniorsko prvenstvo, kaže trener Drenove

Ilija Matić
Ilija Matić

Ovog vikenda započet će natjecanje i u Prvoj ligi odbojkašica, u kojoj ove godine neće biti djevojaka iz Kostrene.

No, ostale su odbojkašice Drenove, koje će prvenstvo otvoriti gostovanjem u Zadru (subota, 17 sati).

- Za nas je to uvijek neugodno gostovanje.  I kad smo imali jaču ekipu u Zadru nismo mogli pobjeđivati. No, pripremili se jesmo, odigrali smo nekoliko prijateljskih utakmica i vidjet ćemo što će biti. Da smo kompletni, nismo, započet će Ilija Matić, trener Drenove, koji već godinama na svojim plećima vuče riječke prvoligašice.

Drenova u novu sezonu ulazi sa starom ekipom, ali bez jedne važne karike.

Na kraju prošle sezone ozlijedila se Lorena Ivić, s terena će izbivati devet mjeseci.

Dakle, čitavu ovu sezonu.

- Ne znamo kako ćemo izgledati u budućnosti, ali ekipa je ostala ista od prošle godine, sve su to uglavnom juniorke rođene 2002. godine ili mlađe. Lorena Ivić će nam jako nedostajati, a nemamo niti Ivane Kalebić, koja čeka prinovu. Liga se proširila, puno je novih klubova, Umag, Sinj, Varaždin, Osijek 2... No, sve su to mlade ekipe, a nama je glavni cilj da ostanemo u ligi. Ako se situacija bude normalno razvijala naglasak će nam biti na pripremi nastupa za državno juniorsko prvenstvo u siječnju, jer smo posljednjih godina s ovom ekipom imali zaista lijepe rezultate na državnim prvenstvima, nastavit će Matić.

Djevojke Drenove treniraju u dvorani na Kozali, no seniorke nemaju pravo na malo privatnosti.

Korona virus je zatvorio školske dvorane pa su se svi pogoni Drenove natiskali u iste termine.

Uvjeti za rad nisu baš idealni.

- Problem je što školske dvorane nisu otvorene pa nam se na Kozali na treningu pojavi 50, 60 odbojkašica. Radimo na dva bočna terena, ali to su nikakvi uvjeti. No, za ovu je situaciju najvažnije da nije bilo puno odustajanja, klubovi su sada prinuđeni boriti se da igračice ne prestanu trenirati. Goran Brozić, Krešo Jurić. Željko Bradarić i ja pokušavamo i uspijevamo to nekako održati. Dolaze i nove cure, upisuju se, mislim da naša budućnost neće biti upitna ako ne bude još većih problema sa zatvaranjem dvorana. Sve dok možemo trenirati na Kozali, a imamo termin svaki dan, pokrivat ćemo se i izvlačiti što možemo, iskren je Matić.

Prva liga doživjela je promjene.

Od ove sezone liga je proširena i izbačeno je ono razigravanje po skupinama.

Hoće li proširenje donijeti i nove troškove?

- Nema više razigravanja, što znači da imamo čak četiri utakmice manje nego prošle sezone, ali zato imamo dulja putovanja. Tu su Osijek, Sinj... Mislim da financijski ne bismo trebali imati problema, naravno ako Grad to pokrije. Za sada smo na 50 posto predviđenih sredstava za ovu godinu, a kako će ići dalje to tek treba vidjeti. U odbojci je uvijek problem kada krene natjecanje, zaključit će Ilija Matić.