Damir Rajković: Mislim da će biti sve lakše kada dođe prva pobjeda, samo što pobjedu treba dočekati!

Utorak, 24. siječnja 2023. 22:55 Napisao/la  KS

Problem je što imamo periode igre kada ne igramo mudro, promašujemo puno otvorenih šuteva, kaže trener Depolink Škrljeva

Damir Rajković
Damir Rajković Foto: Kristian Sirotich

Na Mavrincima pamte slične, ali pamte i mnogo bolje dane, jedini košarkaški premijerligaš iz ove regije igrom i rezultatima ove se sezone nikako ne uspijeva ustaliti.

Nisu to uspjeli niti u Alpe-Adria Kupu, ne uspijevaju to niti u prvenstvu, kojega su otvorili serijom poraza, pa trima vezanim pobjedama bitno popravili dojam nagovjestivši da potencija ipak ima, pa onda novom serijom poraza potpuno izgubili samopouzdanje.

Samopuzdanje, u sportu se ponekad samopouzdanje čini kao nekakva mitska zvijer ili možda mitski junak, čas je tu, čas nestaje, dolazi i odlazi kako želi, svi ga zazivaju, svi ga traže, a njega nikad nema kada ga sportaš najviše treba.

Osjetili su to i košarkaši Depolink Škrljeva u subotu, taman su uhvatili ritam, taman su krenuli po preokret, a samopouzdanje netragom nestalo.

- To definitivno. To se vidjelo u našim akcijama, kada se utakmica lomi na jednu loptu vidi se da nama nedostaju te pobjede, ta rutina. Mislim da će biti sve lakše kada dođe ta jedna pobjeda, samo je treba dočekati. A sezona ide… Vidjet ćemo u narednim utakmicama hoćemo li napraviti taj iskorak ili nećemo.

E, naredne su utakmice prekretnica, slijede tri momčadi protiv kojih su Škrljevčani ostvarili jedine tri pobjede ove sezone, pa ako su jednom mogli pobijediti Goricu, Zabok i Alkar, zašto ih ne bi mogli pobijediti i drugi put.

- Da, te tri momčadi smo dobili u prvom dijelu. Počeli smo seriju s Goricom doma, nakon toga Zabok vani pa Alkar kući. Sada nam opet dolazi taj set utakmica. Vjerujem da mi imamo kvalitetu da možemo dobiti svaku utakmicu do kraja, samo se treba malo više skupiti, pronaći tu neku unutarnju rezervu i vjerovati u sebe. Gorica nam je definitivno jako bitna utakmica, nemamo mi tu što kalkulirati, moramo ići na ta dva boda. Problem je što imamo periode igre kada ne igramo mudro, promašujemo puno otvorenih šuteva, promašili smo ih i protiv Dinama. A imali smo tricu preko 40 posto. No, očito to nama nije dovoljno. Neke stvari ćemo morati unaprijediti i pokušati to promijeniti.

Stručni stožer i vodstvo kluba su se nakon utakmice protiv Dinama zahvalili Emekeu Obikweleu, Amerikanac više nije dio momčadi, ali u klubu smatraju da neće nedostajati.

- Imamo četiri igrača pod košem, Barišić, Antunović, Kujundžić igra sve više i više i polako se vraća u formu, tu je i mali Čošić. Imamo mi tu igrača, ne bih rekao da ćemo previše izgubiti odlaskom Obukwelea, jer od njega puno nismo niti imali. Izgubit ćemo fizički i vizualno, nego igrački. On je malo podbacio, očekivali smo više, možda se nije niti najbolje snašao, njemu je ovo prva godina u Europi, to je jedan splet nesretnih okolnosti. Da smo u subotu uspjeli pobijediti Dinamo o njegovom odlasku sigurno ne bismo razgovarali, zaključio je Damir Rajković.

Još samo kada bi se samopozdanje pojavilo u subotu protiv Gorice.