ŽKK Kvarner želi trofeje, A-2 ligaš najavljuje osvajanje Kupa i nastup u CEWL-u

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 10:11 Napisao/la  SC

Nakon što smo angažirali novog trenera i odabrali izazove za sljedeću sezonu – sad krećemo u okupljanje ekipe za te izazove, poručuju iz Kvarnera

Ženski košarkaški klub Kvarner misli ozbiljno ako je suditi po novom klupskom priopćenju koje potpisuje predsjednica Viktoria Agejenko. Evo priopćenja:

Bez obzira da li ćemo u sljedećoj sezoni nastupati u A2 ligi ili će čelništvo HKS-a prepoznati snagu, ambiciju i želje Kvarnera, ali i interes hrvatske ženske košarke (i samog HKS-a, dapače) i ipak donijeti odluku kojom ćemo i sljedeće sezone igrati u A1 ligi, čeka nas vrlo interesantna sezona.

Osim prvenstvenih utakmica, veliku ćemo pozornost posvetiti našem Kupu i pokušati donijeti prvi naslov u Rijeku.

Osim nastupa na ova dva domaća kolosijeka, „Kvarner“ će nastupati i u međunarodnoj konkurenciji. Nakon prošlosezonskog iskustva s MŽRKL u čiji smo Final four ušli, za narednu sezonu imali smo „slatku dvojbu“.

Ponovno nastupati u istoj regionalnoj ligi ili napraviti korak više i prihvatiti iskušenje igranja CEWL (Central Europe Women League) o kojoj se može više saznati na URL adresi: http://cewl.cbf.cz/.

Ovdje je riječ o ligi koja je pod kapom FIBA-e (za razliku od MŽRKL), a okuplja kvalitetne ekipe iz Srednje Europe (Češka, Slovačka, Austrija i Rumunjska). Mi smo donijeli odluku o nastupu u CEWL, a uz Boarda te lige smo dobili samo pozitivne reakcije. Pokazali su iskreno oduševljenje što će se naredne sezone u toj ligi takmičiti i „Kvarner“, po snazi druga ekipa u Hrvatskoj.

Nadamo se da će i naš krovni savez – HKS – prepoznati interes hrvatske košarke i dati svoj pristanak za naš nastup u ovoj ligi bez obzira na status Kluba u narednoj sezoni.

I na koncu ovog priopćenja još neke najave. Nakon što smo angažirali novog trenera i odabrali izazove za sljedeću sezonu – sad krećemo u okupljanje ekipe za te izazove. Struka će se uhvatiti posla i u narednim danima i tjednima sastaviti roster koji će moći uspješno braniti boje Kluba na sva 3 „fronta“.

Polako se slažu i konture suradnje s klubovima u našoj županiji, pa koristimo i ovu prigodu da pozovemo sve one koji žele dobro ženskoj košarci u našem kraju da se uključe u projekte koji kreću.

U ponedjeljak nas očekuje važan sastanak sa čelnicima gradskog sporta, a iskreno se nadamo da će ti odnosi biti još kvalitetniji i bolji.

Namjera nam je predstaviti programe i projekte kojima ćemo se baviti u narednom olimpijskom ciklusu, te konačno stvoriti prave temelje za dugoročni kvalitetni razvoj riječke i županijske ženske košarke.

A onda će i titule konačno početi dolaziti u Rijeku i PGŽ, stoji u priopćenju.