ŽKK Kvarner želi trofeje, A-2 ligaš najavljuje osvajanje Kupa i nastup u CEWL-u

Ponedjeljak, 06. lipnja 2016. 10:11 Napisao/la  SC

Nakon što smo angažirali novog trenera i odabrali izazove za sljedeću sezonu – sad krećemo u okupljanje ekipe za te izazove, poručuju iz Kvarnera

Viktoria Agejenko
Viktoria Agejenko

Ženski košarkaški klub Kvarner misli ozbiljno ako je suditi po novom klupskom priopćenju koje potpisuje predsjednica Viktoria Agejenko. Evo priopćenja:

Bez obzira da li ćemo u sljedećoj sezoni nastupati u A2 ligi ili će čelništvo HKS-a prepoznati snagu, ambiciju i želje Kvarnera, ali i interes hrvatske ženske košarke (i samog HKS-a, dapače) i ipak donijeti odluku kojom ćemo i sljedeće sezone igrati u A1 ligi, čeka nas vrlo interesantna sezona.

Osim prvenstvenih utakmica, veliku ćemo pozornost posvetiti našem Kupu i pokušati donijeti prvi naslov u Rijeku.

Osim nastupa na ova dva domaća kolosijeka, „Kvarner“ će nastupati i u međunarodnoj konkurenciji. Nakon prošlosezonskog iskustva s MŽRKL u čiji smo Final four ušli, za narednu sezonu imali smo „slatku dvojbu“.

Ponovno nastupati u istoj regionalnoj ligi ili napraviti korak više i prihvatiti iskušenje igranja CEWL (Central Europe Women League) o kojoj se može više saznati na URL adresi: http://cewl.cbf.cz/.

Ovdje je riječ o ligi koja je pod kapom FIBA-e (za razliku od MŽRKL), a okuplja kvalitetne ekipe iz Srednje Europe (Češka, Slovačka, Austrija i Rumunjska). Mi smo donijeli odluku o nastupu u CEWL, a uz Boarda te lige smo dobili samo pozitivne reakcije. Pokazali su iskreno oduševljenje što će se naredne sezone u toj ligi takmičiti i „Kvarner“, po snazi druga ekipa u Hrvatskoj.

Nadamo se da će i naš krovni savez – HKS – prepoznati interes hrvatske košarke i dati svoj pristanak za naš nastup u ovoj ligi bez obzira na status Kluba u narednoj sezoni.

I na koncu ovog priopćenja još neke najave. Nakon što smo angažirali novog trenera i odabrali izazove za sljedeću sezonu – sad krećemo u okupljanje ekipe za te izazove. Struka će se uhvatiti posla i u narednim danima i tjednima sastaviti roster koji će moći uspješno braniti boje Kluba na sva 3 „fronta“.

Polako se slažu i konture suradnje s klubovima u našoj županiji, pa koristimo i ovu prigodu da pozovemo sve one koji žele dobro ženskoj košarci u našem kraju da se uključe u projekte koji kreću.

U ponedjeljak nas očekuje važan sastanak sa čelnicima gradskog sporta, a iskreno se nadamo da će ti odnosi biti još kvalitetniji i bolji.

Namjera nam je predstaviti programe i projekte kojima ćemo se baviti u narednom olimpijskom ciklusu, te konačno stvoriti prave temelje za dugoročni kvalitetni razvoj riječke i županijske ženske košarke.

A onda će i titule konačno početi dolaziti u Rijeku i PGŽ, stoji u priopćenju.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT