Start A-1 lige košarkašica: Pleter otvara sezonu gostovanjem kod Novog Zagreba

Subota, 13. listopada 2012. 13:29 Napisao/la  L. Variola

Prvi ispit odmah nam donosi tešku utakmicu. No, idemo odigrati najbolje što znamo. Ove sezone će sve ekipe više gristi protiv nas, kaže trener Pletera Goran Šućurović

Košarkašice Pletera večeras u 20 sati otvaraju drugi nastup u A-1 društvu. Prvi ispit odradit će u dvorištu kod ekipe Novog Zagreba, koja je jedan od najvećih favorita za naslov prvaka. Ovogodišnje ambicije Zagrepčanki najbolje je potvrdio dolazak Amerikanke Courtney Vandersloot. Riječ je 22-godišnjoj razigravačici WNBA ligaša Chicago Sky, koja je prošle sezone u najjačem natjecanju svijeta prosječno ostvarivala, 7,4 poena, 4,9 asistencija i 2,5 skoka po utakmici.

- Prvi ispit odmah nam donosi tešku utakmicu. No, idemo odigrati najbolje što znamo. Mislim da će nam biti puno teže ove sezone. Ove sezone će sve ekipe više gristi protiv nas, objasnio je uoči gostovanja u Zagrebu trener Pletera Goran Šućurović.

Redove Pletera napustile su Aldijana Iriškić i Nataša Mikić, a na njihova su mjesta stigle Glorija Sikirić i Nikolina Nikolić. Posljednje pojačanje je perspekivna Emilly Mršić (16), koja je stigla iz redova Riječanke.

- Nadam se da ćemo biti na tragu Kvarnera 2010 koji je u prvoj utakmici svojom košarkom zadovoljio riječku publiku. Neće biti lako, svjesni smo da je pred nama puno posla i odricanja, zaključuje Šućurović.

loading...