Košarkašice Pletera unatoč pozivnici sljedeće sezone neće nastupati u regionalnoj ligi

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 14:04 Napisao/la  L.V.

U utorak imamo sastanak i s gradonačelnikom, međutim 99 posto su šanse da se ove godine financijska konstrukcija ne zatvori. Rok za odgovor  je 15. svibnja što je u ovom trenutku neizvedivo, objašnjava predsjednik Zvonko Čapko

Iako je prije nekoliko dana dobila pozivnicu za Međunarodnu žensku regionalnu košarkašku ligu, ekipa Pletera ipak se sljedeće sezone neće okušati u novom natjecateljskom izazovu. Riječanke su u premijernoj A-1 sezoni senzacionalno ušle u polufinale doigravanja, zaradivši priznanje od regionalne lige. No, zbog financijskih (ne)mogućnosti poziv će odbiti.

- U utorak smo bili na sastanku u Županiji kod gospođe Blažević, pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport, te gospodina Karabaića, gradskog pročelnika za sport. Situacija je takva da je poziv malo iznenadio nas, puno više njih i to su sredstva koja mi definitivno nemamo u proračunu. Radi se o paralelnom igranju dvije lige. HKS ne dopušta da se klub oslobodi igranja A-1 lige ako se igra regionalna. To su puno veći troškovi, koje u ovom trenutku nismo u mogućnosti pratiti, objašnjava predsjednik Pletera Zvonko Čapko.

Regionalna liga ove je sezone prošla bez hrvatskih predstavnika, uz sudjelovanje klubova iz četiri države: Srbije, Crne Gore, Slovenije, te Bosne i Hercegovine. Sezonu prije obilježio je skandal kada su Gospićanke odbile igrati finale s Jollyjem jer su smatrale da je Amerikanka Lindsey Wilson nepravilno registrirana za šibenski sastav. Sve je izglednije da će i nadolazeća sezona ostati bez hrvatskog pečata, budući da je Pletericama dan rok od samo desetak dana za konačni odgovor.

- U utorak imamo još jedan sastanak s gradonačelnikom, međutim 99 posto su šanse da se ove godine financijska konstrukcija ne zatvori. Mi imamo želju igrati tu ligu, ali jednostavno u ovom trenutku to je neizvedivo. A-1 možemo odraditi kvalitetno. Imamo ambicije ove godine ići korak dalje, ući među tri ekipe u prvenstvu ili eventualno se plasirati u finale. Očekujemo da Riječki sportski savez vrlo brzo izvrši prekategorizaciju ženske košarke i da se na osnovu naših rezultata ona prebaci u prvu kategoriju sportova. Nakon toga ćemo biti u situaciji da se možemo pripremati unaprijed za jedan takav natecateljski iskorak. Ove godine je ta pozivnica došla ipak malo prekasno. Nije nas toliko poziv iznenadio, koliko vrlo kratak rok za odgovor a on je 15. svibnja što je u ovom trenutku neizvedivo, zaključit će predsjednik Pletera.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.