TRENER PLETERA RAZOČARAN

Goran Šućurović: Grad Rijeka nema sluha za sport

Subota, 09. lipnja 2012. 14:50 Napisao  Luka Variola

Nema interesa. Svaki uspjeh, svaki dobar rezultat koji se ostvari u ovome gradu se ne cijeni, ogorčen je trener Pletera Goran Šućurović

Nakon što su dobile poziv za regionalnu ligu sljedeće godine, košarkašicama Pletera ponuđeno je i sudjelovanje u Eurokupu, drugom po jačini natjecanju pod ingerencijom FIBA-e. Poziv je poslala FIBA na HKS, a krovna organizacija hrvatske košarke upit je proslijedila na adresu Riječanki. Neočekivani scenarij uzrokovalo je odustanje Gospića od Eurolige zbog financijskih problema. No, i taj će se poziv odbiti..

- Nema interesa. Grad Rijeka takve stvari jednostavno ne prepoznaje. Svaki uspjeh, svaki dobar rezultat koji se ostvari u ovome gradu se ne cijeni. Postavlja se pitanje zašto se uopće baviti sportom u ovom gradu, ogorčen je trener Pletera Goran Šućurović.

Riječanke su u premijernoj A-1 sezoni napravile povijesni uspjeh. Ulazak među četiri najbolje hrvatske ekipe nije donio pomak u odnosu gradskih struktura prema ženskoj košarci u "gradu na Rječini".

- Prepušteni smo sami sebi i nikoga nije briga za nas. Nema kriterija, a Riječki sportski savez ništa ne radi. Ušli smo među četiri najbolje ekipe u državi, a nemamo ni termine za trening u Kozali. Selimo se kao nomadi, od dvorane do dvorane, strašno. U Rijeci se ništa ne cijeni. Sportski uspjesi su totalno bagatelizirani. Ekipu Zagreba je nakon poziva za Euroligu primio gradonačelnik i obećao im sredstva, Medveščak, koji smo mi izbacili u polufinalu, primio je predsjednik Josipović i kao perspektivnoj ekipi im obećao pomoć, a nas u našem gradu nitko neće ni primiti, nastavlja Šućurović.

Pleterice su nakon fenomenalne sezone ostale bez tri najbolje igračice (Iriškić, Mikić, Mrčela). Pred stručnim stožerom je nimalo lagan zadatak da nadomjesti te tri igračice.

- Stigle su Marošević, Nuić i Mršić, sve tri perspektivne igračice. Ostala pojačanja ovise o toj kategorizaciji Grada Rijeke. Prema tim sredstvima ćemo se posložiti, nastavlja trener Pleterica, koji će i sljedeće sezone Pleterice povesti u prvoligaška iskušenja. I dalje se vidi u ženskoj košarci...

- Ostajem i dalje s košarkašicama. Dok imam volje. Iako ne vidim smisla. Što mi možemo napraviti sljedeće sezone. Opet biti među četiri najbolje i ništa. Da barem imamo izazov nekog europskog natjecanja, ali ništa... zaključit će Šućurović.

loading...