ODLUKOM ČELNIKA KVARNERA 

Četiri igračice kažnjene s ukupno 162.700 kuna

Srijeda, 16. ožujka 2016. 21:07 Napisao  Patrik Mršnik

Igračice će morati tražiti pravnu zaštitu, jer se uprava ne ponaša kako je bilo dogovoreno, kaže Damir Rajković

Šest mjeseci igraju bez jedne kune. Osvajaju drugo mjesto u nacionalnom prvenstvu prošle sezone. Igraju u finalu ovosezonskog Kupa Ružice Meglaj-Rimac i na završnom turniru Međunarodne ženske košarkaške regionalne lige u Podgorici gdje dolaze do četvrtog mjesta. Ostvaruju generalno najveći uspjeh u povijesti gradske ženske košarke, a uprava ih kažnjava!

Odigravanje utakmice protiv Raguse neupitno
U subotu, 19. ožujka nastavlja se A-1 liga za košarkašice. Kvarner bi od 18 sati trebao dočekati dubrovačku Ragusu u 15. kolu, a neodigravanje te utakmice za riječki bi sastav značio izbacivanje u najniži rang. Igračice su zasad složne oko odigravanja utakmice, a dio njih iščekuje i svoje 'čestitke'. Navodno bi ruka Stegovnog povjerenstva mogla stići sve igračice sa sporne slike na Korzu...

Četiri igračice ŽKK Kvarner dobile su 'čestitke' na svoje adrese od strane Stegovnog povjerenstva kluba koje se sastalo proteklog petka i to u vrijeme dok su igračice sa stručnim stožerom bile na spomenutoj regionalnoj završnici u Podgorici.

Sukladno važećem Stegovniku kluba, donesenom u kolovozu 2014. godine, na sastanku povjerenstva donesene su kazne za igračice: Barbaru Perić (83.000 kuna), Dinu Šesnić (28.000 kuna), Ivanu Blažević (26.200 kuna) i Leu Miletić (25.500 kuna).

Sve zajedno, kvartet je sukladno odluci kluba istome dužan isplatiti  162.700 kuna!

Stegovno povjerenstvo se u petak sastalo kako bi spomenutim igračicama odrezalo kazne zbog niza razloga. Odbijanje treniranja i odigravanja utakmica, remećenje ugleda kluba, njegovo obezvrjeđivanje u sredstvima javnog priopćavanja...

Kapetanica Barbara Perić akumulirano je kažnjena po sedam stavaka klupskog stegovnika, a visina njene kazne adekvatna je prosječnim primanjima u tri sezone.

Od siječnja i prvotne smjene trenera Damira Rajkovića, odnosno neigranja prvenstvene utakmice u Puli i Rajkovićevog povratka pred putovanje u Beograd ništa se nije promijenilo na relaciji klub - igračice. Otišla su još dva mjeseca, a dugovanja uprave na ime honorara se nisu ni krenula podmirivati, dapače - stanje je još gore!

Igračice su nakon povratka iz Podgorice u ponedjeljak imale dva slobodna dana, a u srijedu se na večernjem treningu nije ni vadila garnitura košarkaških lopti. Igrala se odbojka i nogomet, a trener Rajković razgovarao je s novinarima. Najveća pobjeda sporta ogleda se u tome što su igračice djelovale potpuno opušteno, kao da se relaksiraju nakon naporne sezone iako je stvarnost potpuno oprečna.

- Za mene je ovo što nam se događa nakon povratka iz Podgorice jedan veliki šok. Igračice će morati tražiti pravnu zaštitu, jer se uprava ne ponaša onako kako je bilo dogovoreno na sastanku u Gradu Rijeci. Od tada se sve zna, sve je bilo rečeno, a igračice su izgleda, opet iskorištene i izigrane. To je nešto od čega ne treba bježati! Tražit će se neka rješenja na višim instancama, ovo je šok za sve u klubu. Toliko sam godina u sportu, da mi se nakon svega ovo događa... Bez riječi sam! Na završni turnir u Podgoricu otišli smo bez ijednog člana Uprave, bez lipe u novčanicima, a na koncu igračice su dobile i kazne, zaista nečuveno, kazao je trener Damir Rajković.

Posebno zanimljivo jest to da se Stegovno povjerenstvo ŽKK-a Kvarner sastoji od istih ljudi koji su i čelni članovi Uprave.

Dakle, Viktorija Agejenko, Zvonko Čapko i Željko Šljuka potpisali su dokument Stegovnog povjerenstva koje je igračicama odredilo kazne, a sada bi se u žalbenom postupku igračice Kvarnera koje su kažnjene trebale obratiti Viktoriji Agejenko, Zvonku Čapku i Željku Šljuki kao članovima Uprave, drugostupanjskog tijela u ovom internom procesu.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT