JOSIP SURINA, IGRAČ KVARNERA

Sezonu smo super otvorili, ali ne treba stvarati euforiju

Nedjelja, 11. studenog 2012. 14:40 Napisao  Luka Variola

Mislim da je od svih pobjeda najvažnija ona u Slavonskom Brodu, kaže Surina

 

 

 

Košarka se sigurnim dvokorakom vraća na Kozalu. Nova potvrda stigla je nakon petog ovosezonskog slavlja Kvarnera 2010, koji je u subotu već do poluvremena "razoružao" sinjske Alkare. Gosti su na odmor otišli s minusom od 26 poena (47:21), osjetivši na svojoj koži obranu koja protivniku prosječno dopušta 61.6 poena po susretu. Da nije bilo gostovanja u Trnskom (81) ta bi brojka nakon uvodnih šest kola bila još i impresivnija.

- Opet smo stisnuli na samom početku što je naš način igre. Želimo u što ranijoj fazi slomiti protivnika s dobrom obranom i to nam je opet uspjelo, objašnjava riječki branič Josip Surina, koji u redovima Kvarnera 2010 obavlja ulogu - animatora publike. S dva je zakucavanja podigao atmosferu na kozalskim tribinama koje ove sezone uživaju u prezentacijama riječke mladosti.

- Meni je pripala ta čast. Volim kada se atmosfera podigne. Lijepo je igrati kada je dosta ljudi i kada se osjeti dobra atmosfera. Prijašnjih godina jedino bi recimo Cedevita u Kupu popunila Kozalu. Sada se lijepo popuni i kada dolazi Alkar. Lijep je to osjećaj. Nadam se da će se tako nastaviti i u sljedećim utakmicama, nastavlja Surina.

Petu ovosezonsku pobjedu nije pokvarilo niti opuštanje u samome smiraju utakmice kada je pitanje pobjednika bilo odlučeno. Teško je zadržati koncentraciju kada nakon 25 minuta igre pobjegneš na 30 razlike.

- Vodili smo 30 razlike, možda nas je to malo uspavalo. Oni su to iskoristili. Malo je trener promjenio postavu i nekako smo stali. Ne znam točno što je bilo. Možda smo malo prerano počeli slaviti, iako pobjeda po meni niti u jednom trenutku nije došla pod znak pitanja.

Riječani su najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone. Obrana visokog ritma i odličan rad tijekom ljeta Anzulovićevu su družinu lansirale na visoko drugo mjesto. Iako je prvenstvo dugo i pred Riječanima je dug put četiri pobjede zaredom nude lijepu perspektivu u borbi za ulazak u Ligu za prvaka. Ako je Alkar privukao gotovo 500 riječkih zaljubljenika u "igru među obručima", koliko bi tek Cibona....?

- Mislim da je od ovih svih pobjeda najvažnija ona na gostovanju u Slavonskom Brodu jer smo shvatili da možemo i na strani igrati dobro. Sad imamo novo gostovanje u Križevcima na kojem ćemo opet pokušati odigrati jednu dobru utakmicu i pokušati ostvariti pobjedu. Sve je super, ali ne treba raditi euforiju od svega toga. Treba raditi i nastaviti ovako. Ići iz utakmice u utakmicu. Još uvijek je naš osnovni cilj ostanak u ligi. Prvenstvo je dugo i sve iznad toga će biti, ajmo reći, jedan dodatni bonus, zaključuje Surina.