KOŠARKA U 2012. GODINI

Kvarner vraća vjeru u mušku košarku

Ponedjeljak, 24. prosinca 2012. 19:54 Napisao  Luka Variola

Pleter je lani ostvario povijesni uspjeh ulaskom u polufinale doigrvanja, ove sezone ostanak ne bi trebao biti upitan

Košarkaška zbivanja u 2012. godini u Rijeci su pratila trend ostalih sportova na ovome području što znači da i "loptanje pod obručima" zaslužuje pozitivnu ocjenu. Ova godina bila je na neki način godina povratka riječke košarke. Rijeka je ponovo imala predstavnika u najjačem ženskom društvu (Pleter), dok je Kvarner 2010 tijekom nedavno okončane polusezone počeo u pravom smislu Rijeci vraćati mušku košarku.

Riječani su se u trećoj sezoni po povratku u elitni razred prometnuli u najugodnije iznenađenje A-1 lige. Prvi dio okončali su na liderskoj poziciji s nevjerojatnim nizom od sedam uzastopnih pobjeda. Odlazak na blagdane pokvario je jedino kiks u Zadru gdje su se Kvarneraši poskliznuli na mokrom parketu Puntamike. Taj posrtaj (jedini u dva mjeseca) odnio je priliku za dvoboj s Zadrom na Kozali. Lukarić bi nakon dugo vremena opet bio pretijesan za neki košarkaški događaj.... U legendarnim Jazinama padale su i puno iskusnije momčadi od najmađeg sastava A-1 lige. 

Uspjeh Kvarnera 2010 još je i već kada se zna da su riječki košarkaši izvan kruga Volpijeve obitelji. Vodstvo Riječana sve teže ispunjava financijsku zahtijeve nimalo jeftinog loptanja u A-1 ligaškom društvu. Iako u riječkoj momčadi nakon dosta vremena nema igrača s pretjeranim primanjima. Za to je zaslužna vrlo dobra selekcija koju u najvećoj mjeri čine dečki s riječkoga područja. Njima su tijekom ljeta pridodana centarska pojačanja iz Dalmacije (Škifić i Krivec) i odlični Slovenac Krivec. Momčad je preuzeo mladi stručnjak Vladimir Anzulović, koji zasad više nego uspješno stvara svoje ime na trenerskoj karti Hrvatske. Nova godina donijet će odgovor na pitanje koliko Kvarner 2010 može u ovome ritmu.

Žensku 2012. godinu obilježio je ulazak Pletera u polufinale doigravanja Prvenstva Hrvatske. Uspjeh je još budući da je ostvaren u prvoj sezoni u najjačem društvu. Riječka ekipa drugu je A-1 sezonu otvorila malo slabije. Polufinale će se ove sezone teško dohvatiti, ali temeljni cilj, ostanak u elitnom razredu, ne bi trebao biti upitan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.