KOŠARKAŠKA PERSPEKTIVA

Kvarner 2010 pojačao nasljednik Seje Bukve

Ponedjeljak, 16. srpnja 2012. 16:20 Napisao  Luka Variola

Berin Gudić dolazi na preporuku Seje Bukve, kaže predsjednik Duško Miočić

Vodstvo Kvarnera 2010 dogovorilo je suradnju s trojicom perspektivnih košarkaša. Riječki košarkaški kolektiv pojačali su juniorski reprezentativac BiH Berin Gudić (18), te dva kadetska reprezentativca Hrvatske Đani Koljanin (16) i David Ferenčić (15). Gudić je 209 centimetara visoki izdanak KK Koš iz Sarajeva kojeg vodi proslavljeni bosanski centar Sejo Bukva, dok Ferenčić i Koljanin dolaze s druge strane Učke. Ferenčić (200 cm) je talentirani izdanak pazinske škole košarke, dok je Koljanin (186 cm) "dijete" pulske Stoje.

- Gudić je potpisao četverogodišnji ugovor i on nam dolazi na preporuku Seje Bukve. On je prvi igrač koji u naš klub dolazi temeljem suradnje s KK Košom. Riječ je o iznimno visokom igraču koji bi mogao predstavljati budućnost ovoga kluba i grada koji uvijek oskudijeva s centrima. Ferenčić i Koljanin su također vrlo perspektivni igrači za koje su zanimanje pokazivali i Cibona i Cedevita. Uz to, radimo na dolasku još jednog kadetskog reprezentativca, objašnjava predsjednik riječkih košarkaša Duško Miočić.

Riječ je o "ulaganju u budućnost" budući da je riječ o igračima pred kojima je tek prava košarkaška karijera. Pred vodstvom Riječana su razgovori s igračima koji su prošle godine bili nosioci igre, a kojima su istekli ugovori (Češković, Šimović, Blajić).

- U utorak ćemo sjesti s trenerom Anzulovićem i vidjeti njegove želje oko igračkog kadra. Nakon toga slijede razgovori s igračima koje trener sljedeće sezone vidi u svojoj koncepciji, zaključit će čelnik Kvarnera 2010.

loading...