MARKO ŠAMANIĆ

Trener nije odgovoran za ovo stanje, odgovoran sam ja!

Ponedjeljak, 17. prosinca 2018. 19:35 Napisao  I. V.

Zanemario sam činjenicu da su igrači koje sam doveo u poznim igračkim godinama, njihovo fizičko stanje nije primjereno očekivanjima, kaže direktor Kvarnera 2010

Marko Šamanić
Marko Šamanić Foto: Lario Tus

 

Košarkaši Kvarnera 2010 nakon 10 utakmica imaju omjer 4/6 što je slabije nego što se najavljivalo na početku sezone:

- Mislim da smo na papiru imali puno bolju momčad nego što su ostvareni rezultati, najveću odgovornost za to snosim ja! Zanemario sam činjenicu da su igrači koje sam doveo u poznim igračkim godinama, njihovo fizičko stanje nije primjereno očekivanjima. Njihova igračka i ljudska kvaliteta nije upitna, ali zbog lošijeg fizičkog stanja nisu uspjeli pružiti ono za što su dovedeni. Na terenu oni su najviše odgovorni za ovakve rezultate, prema zapovjednoj odgovornosti najviše sam odgovoran ja, bez ustezanja kaže Marko Šamanić, direktor Kvarnera 2010.

Mogu li se isti igrači dignuti fizički kroz pripreme?

- Nažalost, ne mogu jer su opterećeni ozljedama! Zbog toga mislim da možemo očekivati redizajnirani Kvarner u nastavku sezone.

Koliko zakašnjele isplate opterećuju momčad?

- Mislim da to nije razlog ovakvih rezultata. Dugove ćemo dijelom riješiti prije i nakon Nove godine, nisu u pitanju veliki dugovi, kasnimo s jednom plaćom. Nisam primjetio da je to razlog za ovakve rezutate, ne mogu poreći da su se dečki borili. Jedno je htjeti, a drugo je moći! Trener Robert Jurković je neupitan na svom mjestu, on je od početka odradio sjajan posao. Naglašavam da trener nije odgovoran za ovo stanje, odgovoran sam ja! I ja ću u nastavku u skladu s našim mogućnostima pokušati redizajnirati momčad ili prilagoditi ciljeve našim mogućnostima. 

Na početku sezone cilj je bio povratak u Premijerligu?

- Dvije pobjede smo udaljeni od mjesta koje vodi u razigravanje za prvaka, nismo jako zakasnili što se toga tiče. Jedino što sada propitujem sustav koji smo uspostavili u bazi. Mislim da je A-1 liga idealna za razvoj mladih igrača, Premijerliga je za njih ipak malo previše u sportskom smislu. Premijerliga mi se čini previše i u financijskom smislu za ono što većina riječkih klubova realno može. Mislim da ćemo u komunikaciji s Gradom Rijekom i Riječkim sportskim savezom, s ljudima koji su naši vlasnici, morati jasno definirati, ne koji nam je cilj u nastavku sezone, nego što bi nam eventualni povratak Premijerligu donio i odnio. Koji je smisao našeg postojanja, koliko imamo novaca, što se više isplati?! Igrati Premijerligu ili omogućiti mladim igračima da normalno stasaju u A-1 ligu?! Da se razumijemo, s dva prava pojačanja mi ulazimo među četiri momčadi koje se bore za ulazak u Premijerligu, a onda se igra novo natjecanje. Nije to toliko nedostižno koliko ozbiljno treba promisliti kakve su naše mogućnosti. Je li smisao da postanemo premijerligaši, pa da se mučimo ili ispadnemo, ili da omogućimo normalni razvoj mladim igračima što je za mene realna pozicija kluba kao što je Kvarner u sredini kao što je Grad Rijeka. Nitko neće propasti zbog toga hoćemo li na vrijeme isplatiti dvije plaće ili nećemo! Ako uđemo u Premijerligu za koju nemamo sredstava, onda će to biti moj idući promašaj! Uvijek počinjem od sebe! Kad sam prema sebi okreneš oštricu noža, onda nitko drugi nema pravo žaliti se kada donosiš odluke.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT