MARKO ŠAMANIĆ Lakše bi mi bilo voditi Real Madrid ili Barcelonu nego Kvarner 2010

Četvrtak, 12. listopada 2017. 11:58 Napisao  I. V.

Mance je ostao vjeran klubu, imali smo razumijevanja i očekujemo od njega da ove sezone ponovo napravi iskorak zajedno sa svima nama, kaže direktor Kvarnera 2010

Marko Šamanić
Marko Šamanić


Košarkaši Kvarnera 2010 ovog vikedna počinju natjecanja u Prvoj ligi, novom formatu drugoligaškog natjecanja. Tijekom ljetne stane klub se pod pritiskom financijskih problema počeo preslagivati na svim razninama, još uvijek nije izaban novi predsjednik,  kontinutet rada personificiraju direktor Marko Šamanić i trener Marijan Mance.  

- Pred nama su tri temeljna cilja. Stvorili smo igračku bazu od 16 igrača prosječno mlađih od 21 godine, oni trebaju postati budućnost kluba. Drugi cilj je kroz sezonu riješiti preostali dio dugova i treći cilj je u idućem razdoblju u rad upravnog odbora involvirati nove ljude. Postoje naznake da će sve skupa krenuti u dobrom smjeru, ali neću ništa prejudicirati, kaže Šamanić.

Sportski direktor Kvarnera našao se u nezavidnoj poziciji budući da se u zadnjem razdoblju ne bavi samo sportskom problematikom:

- Meni nikada nije bilo lako, pa sam se vjerojatno zbog toga ovako razvijao. Kažu da samo nemirno more može stvoriti dobrog mornara! Lakše bi mi bilo voditi Real Madrid ili Barcelonu nego Kvarner 2010! Ima u ovoj šali i zbilje, jer bih se u tim klubovima bavio samo sportskom problematikom, a ovdje se moram baviti sa svime. To znači da u svemu moram biti barem dobar! Moja je energija sada na vrhuncu, nadam se da će i Marijan ove sezone biti onaj stari u energetskom smislu. Prošla sezona bila mu je turbulentna zbog više razloga. Ostao je vjeran klubu, imali smo razumijevanja i očekujemo od njega da ove sezone ponovo napravi iskorak zajedno sa svima nama. Nitko ne može sam!   Struka u mlađim slekecijama ostala je na istim pozicijama, što se toga tiče sve je Ok. Prošle sezone pravodobno smo dignuli ručnu što se tiče troškova, trenutačni dug ne bi nas smio upropastiti. Uz redovita sredstva koja dobivamo od grada i županije, uz eventualna manja sredstva od sponzora, redovito poslovanje ne bi smjelo doći u pitanje. Iduće ljeto trebali bismo dočekati s razigranom bazom domaćih igrača, računom neopterećnim dugovima i formiranom upravom. Tek tada možemo razgovarati o budućnosti, naglašava Šamanić.

 Sazrijevanje mladih igrača nigdje ne bi smjelo biti opterećeno negativnom atmosferom zbog loših rezultata:

- Slažem se, ali nerealna očekivanja  majka su svih frustracija! Pod realna očekivanja smatram maksimalni rad na treninzima, statistički gledano stabilan ostanak u prvoj ligi i stvaranje pretpostavki da momčad nadograđujemo na dva načina: da igrači postanu bolji i da steknemo mogućnost kvalitetno osnažiti momčad, zaključuje Šamanić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT