KVARNER 2010 U SRIDU

Prva pobjeda u Ligi za prvaka nakon šest godina

Srijeda, 03. travnja 2013. 12:57 Napisao  Luka Variola

Zadnje slavlje u nadmetanjima za prvaka ostvareno je 15. svibnja 2007. kada je na Trsatu svladan Đuro Đaković 98:93

Košarkaši Kvarnera 2010 pobijedili su na Kozali Alkar, ostvarivši prvu pobjedu u Ligi za prvaka nakon nešto više od šest godina. Zadnje slavlje u nadmetanjima za prvaka riječka je košarka ostvarila 15. svibnja 2007. godine kada je stari Kvarner na Trsatu pred 200-tinjak gledatelja svlado Đuro Đaković 98:93. Od aktera te pobjede u redovima novog Kvarnera prisutan je jedino Aleksandar Šćepanović, koji sada obnaša ulogu pomoćnog trener riječkog kolektiva.

Košarka se definitivo vratila u Rijeku. Pokazuje to i posjećenost na prve dvije utakmice. Zanimljivo, Riječani su i zadnji nastup u Ligi za prvaka otvorili s Cibonon, koja se početkom ožujka 2007. godine prošetala Trsatom. Tada je bilo + 22 za vukove (69:91).

Najtrofejnija momčad puno je opasnije živjela u povratku u Rijeku. Riječka mladost hrvatskog je prvaka pred rekordnim brojem gledatelja na Kozali (1.200) držala "na konopcima", prokockavši u nastavku prednost od 20 poena iz prvoga dijela. Riječani su brzo preboljeli taj poraz, pokazavši u dvoboju sa Sinjanima kako neće biti prolaznici u Ligi za prvaka.

Kozala pomalo postaje teško osvojiva tvrđava. Košarci se vratila i Armada koja je u prve dvije utakmice Lige za prvaka u lijepom broju pohodila dvoranu Dinku Lukarić. Riječani su se zaželjeli dobre košarke. A Kvarner 2010 ove sezone definitivno igra takvu.