Ivan Kučan: Cilj je ostanak u ligi, za više od toga nemamo realne mogućnosti

Nedjelja, 05. studenog 2017. 15:22 Napisao/la  V. P.

Igrat ćemo i sa klubovima koji su igrali viši rang i imaju kvalitetnije igrače, ali to treba shvatiti kao priliku za dokazivanje i tako treba igrati, smatra riječki košarkaš

Ivan Kučan (u bijelom dresu)
Ivan Kučan (u bijelom dresu)

Košarkaši Kvarnera 2010 nakon četiri prvenstvena kola u Prvoj ligi imaju po dva poraza i dvije pobjede. U posljednjem igranom kolu doživjeli su težak poraz od Agrodalma, nakon što su spojili dvije pobjede nad Grafičarom i Pulom 1981.

- Situacija je takva da Agrodalm možda nema na papiru bolje i kvalitetnije pojedince od nas, nisu iskusniji ni tehnički, ni taktički od naše prve petorke, ali mislimd a su bolje pripremljeni. Vidjelo se da imaju više treninga u nogama, spremniji su tjelesno i to je presudilo. Mi kao nova pomlađena momčad smo još uvijek u odnosu na njih odradili premalo zajedničkih treninga. Pulu i Grafičara smo pobijedili na energiju i individualnu kvalitetu. No, protiv Agrodalma nismo pokazali ni pola od te igre i došao je poraz. Sve je bilo gotovo nakon pet minuta treće četvrtine. Sada moramo dignuti glave i raditi dalje još bolje i još više jer nema vremena za očajavanje, počeo je priču košarkaš Kvarnera 2010 Ivan Kučan.

Kučan je jedan od nositelja igre Manceove momčadi koji je u Kvarneru igrao i prošle sezone kada je momčad bila iskusnija i kada je liga bila jača.

- Velika je razlika u odnosu na lani. Ova momčad sastavljena je od igrača koji su igrali A2 ligu, koji nemaju iskustva sa putovanjima i ozbiljnim trenažnim procesom i koji se moraju na to naučiti i prilagoditi. Mi ostali koji smo igrali i prošle sezone također se moramo prilagoditi jer sada smo mi nositelji i moramo davati puno više nešto smo prošle sezone kada smo imali uza sebe iskusnije igrače koji su vodili. Moramo mlađima olakšati prilagodbu, a oni moraju davati sve od sebe da se što brže priviknu na novi sistem. Liga je manje kvalitetna, ali je idealna za mlađe igrače da podignu svoju igru. Ovo je stepenica između poluprofesionale, odnosno profesionalne ovisno o momčadi i posve amaterske lige. Nama iskusnijima je to možda mali korak unatrag, ali ne u lošem smislu jer ono prošle godine je bilo demotivirajuće i depresivno, pojašnjava Kučan.

Kvarner 2010 za ovu sezonu nema velikih najava. Najvažnije je da igrači steknu potrebno iskustvo te da se zadrži rang natjecanja.

- Cilj je ostanak u ligi, za više nemamo realne mogućnosti. Sve više od toga će biti uspjeh. Igrat ćemo i sa klubovima koji su igrali viši rang i imaju kvalitetnije igrače, ali to treba shvatiti kao priliku za dokazivanje i tako treba igrati. Nema očajavanja i traženja razloga za neuspjeh. Najvažnije je u svakoj utakmici dati makismum. Mate Vucić i ja moramo povući više, ali naši mlađi suigrači moraju mbiti spremni to pratiti i kada dobiju priliku iskoristiti minute na najbolji način. To je ključ cijele prije, smatra riječki košarkaš.

U idućem kolu Kvarner 2010 gostuje kod Rudeša u Zagrebu. Bit će to još jedna teška utakmica.

- Bit će zanimljivo jer je Rudeš slična momčad kao Agrodalm. Sve te zagrebačke momčadi su slične, nemaju pretjerano veliku individualnu kvalitetu. ali su jaki kao momčad i teško je igrati protiv njih. Zagrebačka A2 liga je puno jača nego naša, tako da su imali puno veću konkurenciju i bolje su posloženi, tako da se odmah bolje snalaze u ovoj ligi. Pokušat ćemo bolje odigrati neko u prošlom kolu i dat sve od sebe ne bi li osvojili bodove, zaključio je Ivan Kučan.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT