ANTONIO BOBAN, KRILO KVARNERA

Uvijek polazimo od toga da primimo koš manje

Subota, 27. listopada 2012. 15:08 Napisao  Luka Variola

 Mislim da mi je ovo jedna od boljih utakmica u dresu Kvarnera 2010, kaže Boban

Košarkaši Kvarnera 2010 i dalje neznaju za poraz na domaćem parketu. Kozalska dvorana pomalo postaje neosvojiva tvrđava za protivnike, koje riječka mladost lomi visokim ritmom i agresivnom obranom. Šibenčani i Dubrovčani "oružje su položili" praktički u prvoj četvrtini, Vrijednosnice Brokera iz Darde pale su u drugoj četvrtini.

- Darda je odlična ekipa. Skup iskusnih, prekaljenih prvoligaških igrača koji imaju puno utakmica zajedno. Fizički su izuzetno snažni i trebalo je dosta strpljenja da utakmica ode u našem smjeru. Na sreću uspjeli smo i zadovoljni smo što smo nastavili taj niz na domaćem parketu, objašnjava mladi reprezentativac Antonio Boban.

Pobjedu je opet izvoljevala obrana iz "košarkaških udžbenika". Čvrsta obrana praktički po cijelom terenu i košarka visoke energetske potrošnje pomalo postaju zaštitni znak Anzulovićeve družine.

- Uvijek polazimo pd toga da primimo koš manje. Trener nas puno rotira i svatko tko je na parketu zna da u tom periodu mora dati sve od sebe. Čim netko ne daje 100 posto to se odmah osjeti, nastavlja riječko krilo istančanog šuta, koje je taj pedigre potvrdilo i u pobjedi nad Baranjcima.

Boban je za 24 minute na parketu ubacio 23 poena od čega čak pet trica. Iza linije 6,75 gađao je odličnih 5-7.

- Normalno da sam zadovoljan. Mislim da mi je ovo jedna od boljih utakmica u dresu Kvarnera 2010. Najefikasnija svakako. Sad samo treba tako nastaviti, zaključuje Boban.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.