VLADIMIR ANZULOVIĆ PORUČUJE

Nema mjesta euforiji, idemo iz utakmice u utakmicu

Nedjelja, 18. studenog 2012. 18:48 Napisao  Luka Variola

Naš zadani cilj za ovu godinu je ostanak u ligi, kaže trener Kvarnera, vodeće momčadi A-1 lige

 

 

 

Košarkaši Kvarnera 2010 nedjelju su dočekali kao vodeća momčad A-1 lige! Osim velike pobjede u Križevcima to im je omogućio poraz Zagreba u gostima kod Zaboka. Mravi su u Bedekovčini doživjeli prvi poraz sezone i riječkoj mladosti omogućili da zbog bolje koš razlike nakon sedam kola zasjedne na prvo mjesto ljestvice.

- Nas to ne zanima. Kao što sam i prije rekao, idemo iz utakmice u utakmicu. Biti će i pobjeda i poraza. U pobjedama ne trebamo stvarati neku euforiju, u porazima nećemo padati u u depresiju. Kao što ni nismo do sada. Nadam se da ćemo ostati čvrsto na zemlji i trenirati u ritmu u kojem smo dosad trenirali. To je samo moja želja, da i dalje nastavimo ovim putem, objašnjava trener Kvarnera 2010 Vladimir Anzulović.

Riječani su u Križevcima ostvarili drugu gostujuću pobjedu sezone, pokazavši kako odlične prezentacije na Kozali nisu slučajnost. Mlada riječka ekipa sve više i na strani pokazuje zube. Nakon slavlja u Slavonskom Brodu stigla je i pobjeda u Križevcima, koju je opet omogućila granitna riječka obrana koja je domaćinu u prvome poluvremenu omogućila samo 26 poena.

- Stresna utakmica, prava prvenstvena. Bilo je i dosta neočekivanih situacija. Na kraju se sve dobro završilo za nas i mislim da smo zaslužili ovu pobjedu, nastavlja Anzulović, koji i dalje ne želi o ulasku u Ligu prvaka koja nakon omjera 6-1 postaje sve izglednija.

- Naš zadani cilj za ovu godinu je ostanak u ligi. Dok kod ga i matematički ne potvrdimo nećemo odustati od njega. Mi imamo daleko najmlađu ekipu u ligi. Prosječno smo mlađi za dvije godine od ostalih ekipa. Zbog te mladosti nemamo pravo na nikakvvo opuštanje i reprogramiranje ciljeva. Naš cilj je jasan, a to je ostanak u A-1 ligi. U svaku utakmicu ćemo ulaziti s maksimumom želje i htijenja, a dokud će nas to odvesti to ćemo vidjeti na kraju prvenstva, zaključuje trener Kvarner 2010.