KVARNER 2010 STARTAO POBJEDOM

Vladimir Anzulović: Naš cilj ove sezone mora biti obrana!

Ponedjeljak, 08. listopada 2012. 21:33 Napisao  Luka Variola

Najavio sam da mi je temeljni cilj uspostaviti jednu homogenu grupu, kaže trener Anzulović

Nakon velike pobjede nad Šibenčanima trener Kvarnera 2010 Vladimir Anzulović brzopotezno se iz odijela presvukao u nešto udobniju odjeću. Košulju natopljenu znojem zamjenio je sportskom majicom. Teško se priviknuti na trenersku ulogu... Otvaranje A-1 sezone bila mu je premijera na mjestu prvog trenera. Ispit je položen s odličnim.

- Ova pobjeda je plod našeg zajedničkog rada. Dečki su tu da igraju ja sam tu da ih vodim. Mi ne posjedujemo toliku individualnu kvalitet, naša snaga je u kolektivu. Jedini put je da svi momci igraju jedan za drugoga, da na parketu ginu jedan za drugoga. Neće biti lako izdržati, sezona je duga, biti će oscilacija. Moramo znati koji je naš put. To je jedan jaki, kvalitetni rad koji su mora isplatiti.

Mlada riječka momčad prošlogodišnjem je sudioniku Lige za prvaka očitala pravu košarkašku lekciju. Šibenčani su u prvih deset minuta kozalske utakmice postigli samo šest koševa, u prve tri trećine - 37! Riječani su impresivnom obranom jednostavno slomili Šibenčane.

- Ja ne vjerujem da se u A-1 ligi nešto može postići bez upornosti i zajedništva. To mi je bio i uvjet kada sam dolazio. Najavio sam da mi je temeljni cilj postaviti jednu homogenu grupu, zasad nam to i uspijeva, nastavlja Anzulović.

Riječani pripreme za sezonu započeli dosta ranije nego ostali sudionici A-1 društva. Prekovremeni rad im se na otvaranju sezone isplatio višestruko. Dio zasluga zasigurno pripada i kondicijskom trener Davoru Lješeviću, koji je obnovio suradnju s riječkim košarkašima.

- Ova visoka pobjeda nad Šibenčanima je možda i malo nerealna. Mi smo imali sjajan napadčki dan. Biti će utakmica kada to neće biti tako. Naša vodilja za pobjedu treba biti obrana.

Riječkoj publici predstavila su se i ovogodišnja pojačanja. Posebno je impresivan bio zadarski centar Ivica Radić koji je s 24 koša bio nezaustavljiv. Jure Škifić je s 11 koševa bio više nego solidan, dok je najviše iznenadio Dino Stipčić, koji je u premijeri ubacio 10 koševa. Slovenski razigravač Bojak Krivec nije postigao koša, ali je razigravačku ulogu odradio jako dobro, podijelivši čak sedam asistencija.

- Tanki smo možda na centarskim linijama, budući da su tu samo Radić i Škifić, ali ja sam zadovoljan s onime što imamo. Mi imamo veliku snagu u jednom Cincu, koji je odradio veliki posao, iako nije postigao puno koševa. Ponavljam, naša cilj ove sezone mora biti obrana. Napadačke mogućnosti igrača će rasti tijekom sezone i treninga, zaključuje strateg Riječana.

loading...