DINKO MUSTAPIĆ MUSA (1951-2020)

Iza šturih podataka krije se zarazna predanost sportu

Subota, 02. svibnja 2020. 11:15 Napisao/la  Igor Vranić

Do zadnjih razgovora na Korzu beskrajno tvrdoglavo opirao se svjetonazorskim promjenama u sportu

Iza šturih podataka krije se zarazna predanost sportu

Umro je Dinko Mustapić Musa!

U šturom prikazu povijesti riječkog sporta Musa ostaje upamćen kao čovjek koji je život posvetio košarci.

Bio je jedan od osnivača Košakaškog kluba Mlaka koji je personificirao od 1973. godine.

Odgojio je nekoliko generacija košarkašica i košarkaša među kojima je bilo reprezentativaca, vrhunac je doživio u sezoni 94/95, kada su košarkašice Mlakasporta igrale A-1 ligu.

Iza šturih podataka sportske biografije sklonio se Musa kojega je krasila zarazna predanost sportu koji promične vrijednosti važnije od rezultata.

Njegova strast prema sportu nije imala alternative.

Tijekom utakmica A-1 lige preko megafona puštao je hrvatsku himnu snimljenu na kazetofonu, potom je megafonom najavio igračice, a onda je sjeo na klupu i postao trener...

Musa je većini svojih igračica bio životni trener bez premca, više se ponosio generacijom košarkašica Mlake koje su se redovito okupljale dvadesetak godina nakon što su igrale A-1 ligu nego kada su igrale A-1 ligu.

Bio je dobar veslač, volio je tenis, godinama je u dvorani na Podmurvicama okupljao svoje društvo na utakmicama malog nogometa koje su završavale u ranim jutarnjim satima.

Musa je bio zajedljivo duhovit, pozitivno kritičan, do zadnjih razgovora na Korzu beskrajno tvrdoglavo opirao se svjetonazorskim promjenama u sportu.

Iskonski riječki sport vječno živi u sjećanju na Musu.