TONĆI KUKOČ

Igrač treće hrvatske lige na razini igrača iz liga petice!

Subota, 19. studenog 2022. 08:10 Napisao  I. V.

Nekadašnji branič Hajduka, Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca u 32. godini fizički je daleko iznad prosjeka Prve HNL

Tonći Kukoč (Opatija)
Tonći Kukoč (Opatija)

Tonći Kukoč postigao je protiv Međimurja drugi pogodak ove sezone, lijevi bočni branič Opatije postojano održava visoku razinu učinkovitosti u napadu, njegove asistencije postale su sastavni dio igre opatijske momčadi.

Kukoč se davno prometnuo u bočnoga igrača kojega protivničke momčadi posebno paze čim prijeđe centar igrališta, ove sezone zavidnoj tehničkoj razini igre dodao je fascinantne fizičke komponente zbog kojih je nekadašnji branič Hajduka, Istre 1961 i Hrvatskog dragovoljca u 32. godini daleko iznad prosjeka Prve HNL.

Za 93 minute utakmice protiv Međimurja, Kukoč je pretrčao izvanrednih 11.882 metara, dosegnuo je najvišu brzinu od čak 35,35 km/h, 1079 metara trčao je brzinom između 20 do 25 km/h, 256,4 metra istrčao je brzinom većom od 25 km/h, itd.

Za neupućene, fizički parametri jednog igrača treće hrvatske lige na razini su igrača iz liga petice!

Konkretno, hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović (Inter) 2020. godine trčao je najviše od svih igrača Serie A, u prosjeku bi pretrčao čak 12,4 kilometra po utakmici.

Drugi je bio Šveđanin makedonskih korijena Dejan Kuluševski (Parma) s pretrčanih 11.9 kilometra po utakmici što je vrlo blizu Kukočevim kapacitetima, treći je bio Čileanac Eric Pulgar (Fiorentina) s prosjekom manjim (11.6 km) od Kukočeva dosega u utakmici protiv Međimurja!

Svi su vezni igrači za razliku od Kukoča, koji se na bočnoj poziciji prirodno puno više troši u Zoni 4 i Zoni 5 (pogledajte legendu)

Evo Kukočevih parametara u utakmici protiv Međimurja:

 
dur - vrijeme provedeno u igri
dist - pretrčani metri
EDI - nuđenje u igri, prilaz na loptu, odlazak od lopte
MP - funkcionalne učinkovitosti 
Z4 - zona brzine od 20 do 25km/h 
Z5 - zona brzine od 25 km/h do max brzine 
acc - promjena brzine kroz vremenski interval
sec - zaustavljanje 
max. brxina

Standings provided by SofaScore