DRUGA NL

Opatija ostvarila pobjedu, igrači Međimurja odbili igrati

Petak, 18. studenog 2022. 15:44 Napisao/la  SC

Na zadnjem gostovanju ove godine Opatija postignula  pet pogodaka protiv druge momčadi Međimurja

Opatija ostvarila pobjedu, igrači Međimurja odbili igrati

Druga NL - 14. kolo

MEĐIMURJE - OPATIJA 0:5

SRC Mladost. Gledatelja 150

Sudac: Ivana Martinčić (Koprivnica)

Strijelci: 0:1 Ajayi (7), 0:2 Macan (30), 0:3 Kukoč (34), 0:4 Lagumdžija (44), 0:5 Bogolin (62)

Žuti karton: Novak (Međimurje)

MEĐIMURJE: Hozjak, Težački, Bacinger, Havojić, Magdelinić, Fotak, Balić, Novak, Kraja, Turk, Rendulić

OPATIJA: Čorić, Malinić, Marshal, Kavčič, Kukoč, Lagumdžija (58 Kašiković), Kordić, Grbac (71 Junuzović), Ajayi (71 Arsenijević), Bogolin (80 Gavrić), Macan (58 Jugović)

Nogometaši Opatije ostvarili su u Čakovcu najuvjerljiviju pobjedu ove sezone.

Na zadnjem gostovanju ove godine postignuli su pet pogodaka protiv momčadi Međimurja, koja je silom-(ne)prilika igrala protiv Opatije.

Naime, većina prvotimaca Međimurja odbila je igrati protiv Opatije zbog nepodmirenih dugova, na klupi su sjedila samo dvojica Japanaca koji nisu igrali.

Dan prije utakmice protiv Opatije igrači Međimurja objavili su priopćenje u kojemu između ostalog piše:

- Igrači ne primaju novac za smještaj i hranu te su na taj način gladni. Na to sve primanja igrača su između 2.000,00 i 5.000,00 kn mjesečno. Kako dio igrača nije primio ugovorene prihode još iz sedmog mjeseca, neki iz osmog, gdje te dosta simbolične naknade kasne sad već dva i više mjeseca poslali smo otvoreno pismo upravi kluba na čelu s predsjednikom Augustinom Jesenovićem gdje smo ukazali na neodrživo stanje i upozorili ukoliko se isto ne popravi i ne riješi do 15. 11. 2022. godine da ćemo sve svoje radne obveze izvršavati, ali da nećemo igrati utakmicu protiv NK Opatije koja je na rasporedu u petak 18. 11. 2022 godine u 13.30 sati. Sukladno navedenom, 16.11.2022 godine u 17 sati održan je sastanak sa upravom kluba, na čelu s predsjednikom Augustinom Jesenovićem i predstavnicima igrača, kapetanom i dva dokapetana. Tijekom sastanka, s nekoliko rečenica predsjednik je naglasio da novaca u klubu nema, da ih on ne može niti naći, niti dati i da mu se fućka za klub i igrače. Poslije takvog nastupa, a kako predsjednik rijetko dolazi na utakmice NK Međimurja i velika većina igrača nije imala priliku upoznati ga ne vidimo nikakav uvjet da s takvim predsjednikom ovaj klub nema sadašnjost niti može imati budućnost, napisali su igrači Međimurja.

Uprava kluba reagirala priopćenjem u kojemu navodi da "pojedini igrači, pa i oni koji bi trebali biti uzor svojim kolegama na terenu, iza sebe imaju određene interesne skupine zainteresirane za ulazak u upravljačke strukture kluba", te je zahvalila igračima koji nisu sudjelovali u štrajku.

loading...
Standings provided by SofaScore