DRUGA NL

Opatija i Jadran LP završili prvi dio sezone remijem na Kantridi

Petak, 25. studenog 2022. 15:43 Napisao/la  SC

U prvom dijelu napadači Jadrana nekoliko puta lakoćom stvorili višak u (među)prostoru, u drugom dijelu pogodak se mogao dogoditi samo slučajno

Edin Junuzović i Goodness Ajayi
Edin Junuzović i Goodness Ajayi

Druga NL - 15. kolo

OPATIJA - JADRAN LP 1:1

Sztadion Kantrida. Gledatelja 150

Sudac: Nikola Vuković (Osijek)

Strijelci: 1:0 Junuzović (2), 1:1 N. Marić (3)

Žuti kartoni: Lagumdžija, Grujević, trener Bogolin, predstavnik Zobić  (Opatija), Paponja, N. Marić, pomoćni trener Cvijanović, Čepo, Rodin (Jadran LP)

OPATIJA: Prskalo, Grujević (80 Grbac), Marshal, Glibo (88 Gavrić), Kukoč, Jugović (65 Furijan), Lagumdžija, Kordić, Bogolin (46 Kašiković), Ajayi (65 Malinić), Junuzović

JADRAN LUKA PLOČE: Margan, Paponja, Raić, Rodin, Jakir (89 Martić), Čepo (90 Dulaj), Kordić, M. Marić, Glavina (66 Nikolac), Petrović (66 Perić), N. Marić

Opatija i Jadran Luka Ploče podijelili su bodove (1:1) u zadnoj utakmici ove godine, jesenski prvak ostao je neporažen nakon utakmice na Kantridi.

Sve najbitnije na utakmici dogodilo se u prve tri minute!

U 2. minuti Grujević je ubacio zdesna, Glibo glavom loptu skrenuo prema Junuzoviću, koji se pravodobno zagradio i u okretu na petercu loptu nogom skrenuo u mrežu - 1:0.

Minutu kasnije neoprezni Grujević izgubio je loptu u zadnjoj trećini, Glavina je krenuo na nepostavljenu obranu slijeva i gurnuo loptu Nikoli Mariću, napadač Jadrana utrčao je ulijevo u kazneni prostor i loptu ispred Prskala skrenuo u mrežu - 1:1

Nakon toga Andrej Prskalo prometnuo se u najboljega igrača Opatije do odmora.

Napadači Jadrana nekoliko su puta lakoćom stvorili višak u (među)prostoru, nije dobro djelovala opatijska momčad u zatvaranju prostora ispred stopera.

U 7. minuti Petrović je slijeva izašao ispred Prskala, previše ukoso da bi iskusni vratar Opatije imao problema.

U 13. minuti Petrović je slijeva idealno udesno proigrao Nikolu Marića, ispali su iz igre opatijski stoperi, Marić je u otvorenoj poziciji na ulasku u kazneni prostor uputio udarac, Prskalo je osujetio najbolju priliku gostiju na utakmici.

U 44. minuti Petrović je primio okomito upućenu loptu između Junuzovića i Kukoča na pozicijama stopera (?), Prskalo je opet bio pravodoban.

Opatija nakon pogotka u prvom dijelu nije stvorila ni jednu izglednu priliku.

Najopasnije je domaća momčad izgledala u gužvama nakon prekida, ali Leo Margan, mladi vratar Orijenta na posudbi u Jadranu, nije imao nikakvog posla.

U drugi dio domaća momčad ušla je nešto jačim intezitetom, stvorila je opatijska momčad u nekoliko razdoblja fizički pritisak u kojima se mogao dogoditi pogodak.

Sadržaj igre u nastavku sveo se na pretežito statičnu duel-igru, ni jedna momčad nije uspjela uspostaviti protok lopte s time da je opatijska momčad bolje stajala u središnjem bloku pa su izostali izlasci napadača Jadrana na zadnju opatijsku liniju kao u prvom dijelu.

Ukratko, u drugom se dijelu igralo tako da se pogodak mogao dogoditi samo slučajno, Prskalo i Margan nisu imali pravog posla.

U 58. minuti Marshal je u gužvi nakon prekida najviše skočio na drugoj vratnici i glavom loptu poslao preko Margana, Nikola Marić glavom je loptu s gol-crte izbacio u polje.

Bila je to najbolja prilika za Opatiju tijekom cijele utakmice, Lagumdžijin mlaki udarac glavom nakon ubačaja zdesna nije bio opasan.

Lider iz Ploča u nastavku se pretežito organizirano branio i obranio, u nekoliko ulazaka u zadnju trećinu nije bio završnog pasa kao u prvom dijelu.

Najbolji igrač Opatije na utakmici kao i obično bio je Marshal, koji je protiv Nikole Marića dobio jedini iole opasniji duel u situaciji jedan na jedan.

U 74. minuti Paponja je snažno loptu poslao zdesna prema vratima, Marshal je okrznuo loptu koja se zaustavila na lijevoj Prskalovoj vratnici.

Bila je to jedina ozbiljna prijetnja gostiju u nastavku utakmice.

Standings provided by SofaScore