DUŠAN GRUEVSKI

Ne želim si otežavati situaciju nepotrebnim izjavama

Utorak, 27. rujna 2022. 13:45 Napisao/la  Igor Vranić

Jedino je gorak ostao zbog toga što sam za jednog čovjeka bio spreman sve učiniti, a na kraju nisam dobio podršku koju sam očekivao, kaže bivši trener Grobničana

Ne želim si otežavati situaciju nepotrebnim izjavama

Dušan Gruevski naprasno je završio mandat na klupi Grobničana nakon devet godina po čemu je postao rekorder u regionalnom nogometu.

Rastanak je teško pao treneru koji je bezmalo jedno desetljeće personificirao sve najbolje u grobničkom nogometu:

- Ne znam koliko ljudi mogu shvatiti što znači devet godina voditi momčad u klubu kakav je Grobničan, jako sam emotivan, Grobničan je devet godina bio moj dom... Teško mi je govoriti..., zagrcnuo je Gruevski odmah na početku razgovora.

Dok je jedva hvatao zrak između emotivno nabrijanih rečenica, dva dana nakon što je postao bivši trener Gruevski se prije svega htio zahvaliti na podršci:

- Moram se zahvaliti ljudima u Grobničanu, počevši od bivšega predsjednika Igora Čargonje i tajnika Dorisa Miculinića, koji su mi kao mladom treneru ukazali priliku i stajali sedam i pol godina iza mene. U tom smo razdoblju ostvarili velike rezultate vrhunac kojih je bila prošla sezona, kada smo ostvarili plasman u jedinstvenu treću ligu i osvojili županijski kup. Hvala gospođi Branki, koja nam je bila na raspolaganju 24 sata, zahvaljujem svima koji su brinuli o igralištu.... Posebno se zahvaljujem u supruzi i obitelji koja je devet godina trpjela što me nema doma.... Grobničanu sam posvetio život, izgovorio je Gruevski prije nego što je morao zastati, jer ga je izdao drhtavi glas...

- Moram se zahvaliti svim igračima koji su ove godine proveli sa mnom, zahvaljujem generaciji igrača koja je ostvarila najveći uspjeh u klupskoj povijesti. Zahvaljujem i sadašnjim igračima, svim mojim suradnicima i pomoćnicima, Damiru Demi koji je godinama bio sa mnom, posebna zahvala Dunji Štokan, koja je bila uz mene prošle sezone, kada smo ostvarili najveći uspjeh, hvala navijačima, hvala ljudima koji su podržavali dečke i mene, koji su se veselili našim uspjesima..., zajecao je Gruevski.

Opet su ga na trenutak svladale emocije, pokušaj da razgovor krene u drugom smjeru nije uspio...

U zadnjoj utakmici u početnom postavi igrali su Prtenjača, Vukelić i Bosančić, samo trojica igrača iz momčadi koja je obilježila trenersku karijeru Dušana Gruevskog, njegovim odlaskom simbolično je završila smjena jedne generacije:

- Neću govoriti ništa o tome, samo ću reći da nas rezultat nije mazio, nismo imali ni sreće. Dolaskom novog sportskog direktora takve se stvari više ne praštaju, takav je posao trenera. Kada ne ide, prvo se smjeni trenera! Želim puno uspjeha Grobničanu, jedino je gorak ostao zbog toga što sam za jednog čovjeka bio spreman sve učiniti, a na kraju nisam dobio podršku koju sam očekivao! To me je najviše razočaralo. Ne, neću ga imenovati, sam će se pronaći u ovim riječima. Iznad svih nas je Grobničan, svima poručujem da im Grujo, kao što me zovu, želi sve najbolje. Ne bih htio uspoređivati generacije igrača, ne želim reći ništa pogrešno! Želim ovim dečkima da uspiju, previše je emocija da bih nešto drugo komentirao. Ovo je nova momčad koja se tek stvara, liga je zahtjevna, treba brzo odrasti! Ne ide to preko noći, možda nije bilo strpljenja, ali takav je trenerski posao. Ne želim sebi još više otežavati situaciju nepotrebnim izjavama, ionako mi je dovoljno teško! Na kraju se nema što drugo reći osim da su rezultati bili takvi kakvi jesu, kazao je Gruevski.

Grobničan idućeg vikedna gostuje u Slavonskom Brodu, a već na prvoj domaćoj utakmici Gruevski će biti na tribinama:

- Apsolutno! Moju će podršku dečki imati! Kad god mogu, bit ću na tribinama! Grobničan je institucija koju poštujem, previše volim klub da bih dečima okrenuo leđa, uvijek sam uz njih, poručuje bivši trener Grobničana.

loading...
Standings provided by SofaScore