Marin Grujević: Mislim da možemo smanjiti razliku, a onda bi na proljeće sve bilo otvoreno

Četvrtak, 27. listopada 2022. 10:17 Napisao  I. V.

Održali smo nekoliko team-buldinga, nekoliko puta zajedno smo roštiljali, bolje smo se uklopili što se vidi na terenu, kaže branič Opatije

Marin Grujević
Marin Grujević

Opatija u petak igra na Kantridi protiv momčadi Hrvaca, igrači se pripremaju u ozračju tri uzastopne pobjede koje su ostvarili nakon čak sedam utakmica bez pobjede, što je bilo neobično za ovako kvalitetnu momčad:

- Nismo igrali loše na početku sezone, posebice u domaćim utakmicama. Odigrali smo neke utakmice fantastično u prvom poluvremenu, kad smo trebali voditi s nekoliko golova razlike, a onda smo u drugom poluvremenu igrali tako da smo trebali izgubiti. Mislim da smo utakmice u kojima smo doma odigrali neodučeno, trebali pobijediti prema prilikama, ispromašivali smo se. Sada smo uhvatili ritam pobjeda, počeli smo realizirati šanse. Ne sjećam se da je atmosfera bila ovako dobra, održali smo nekoliko team-buldinga, koje je organizirao Jugović, nekoliko puta zajedno smo roštiljali, bolje smo se uklopili što se vidi na terenu. Dosta je bilo promjena na početku, trener je sada pronašao dobitnu formaciju, počeli smo davati golove, krenulo nas je, nekako se otvorilo. Svi daju pogotke, čak i mi braniči, kaže Marin Grujević.

U utakmicu na Mavrincima dvojica opatijskih braniča, asistent Tonći Kukoč i strijelac Marin Grujević, praktično su se ušetali u gol, što je dokaz kvalitete koja se rijetko vidi na ovoj razini natjecanja:

- Nas se dvojica dobro razumijemo i na treninzima, imali smo još šansi, naglašava Grujević.

Prema kvaliteti igrača, Opatija je prije početka sezone slovila glavnim kandidatom za prvaka, uloga favorita kao da je na početku sezone opteretila iskusne igrače:

- Moguće! Znamo da smo na papiru bolji od protivnika, pa možda tako ispadne. Ali nemamo pritiska, u Opatiji je atmosfera uvijek opuštena, trener nam stalno ponavlja da nema pritiska.... Pritisak sami sebi stvaramo! Do kraja prvoga dijela sezone igramo pet utakmica, od toga tri utakmice igramo kod kuće protiv Hrvaca, Zrinskog i Jadrana Luka Ploče, sve momčadi iznad nas na ljestvici. Ako budemo nastavili pobjeđivati, što očekujemo, mislim da do kraja prvoga dijela sezone možemo smanjiti razliku s vodećima, a onda bi na proljeće sve bilo otvoreno, govori Grujević.

Marin Grujević ove sezone opet igra na visokoj razini, bivši igrač Istre 1961 prošle sezone malo je igrao:

- Prošle sezone nikako zbog ozljeda nisam mogao spojiti nekoliko utakmica u kontinuitetu, problem s koljenom vratio me nekoliko koraka natrag. Sretan sam što sam polako počeo loviti pravi ritam utakmica, zadovoljan sam kako igram, zaključuje Grujević.

loading...
Standings provided by SofaScore