Rudar iz Ruda i Eles pobjednici Memorijalnog rukometnog turnira Karlović i Kauzlarić

Ponedjeljak, 28. siječnja 2019. 11:23 Napisao/la  SC
Rudar iz Ruda i Eles pobjednici Memorijalnog rukometnog turnira Karlović i Kauzlarić
Foto: Facebook

 

Rudar iz Ruda i mađarski Eles pobjednici su 27. izdanja Memorijalnog rukometnog turnira „Karlović i Kauzlarić“ koji se proteklog vikenda, u organizaciji Rukometnog kluba Trsat, održao u Centru Zamet i Dvorani mladosti, u spomen na Marijana Karlovića i Dragutina Kauzlarića, bivših igrača Trsata poginulih u Domovinskom ratu.

Turnir je ove godine prvi puta organiziran u dvije uzrasne kategorije, za dječake rođene 2004. godine, odnosno 2006. godine.

Da domaćini ne ostanu bez mjesta na pobjedničkom postolju, pobrinuli su se mlađi kadeti koji su osvojili treće mjesto, dok su njihovi dvije godine mlađi kolege bili peti.

Poznat po odličnoj organizaciji, turnir je i ove godine obilježen po vrhunskoj kvaliteti pristiglih ekipa.

Uz ponajbolje hrvatske momčadi u navedenim uzrastima, na turniru, koji je pozivnog karaktera, tako su i ovog puta sudjelovali vrhunski sastavi iz susjedne Slovenije i Mađarske.

Mađari su tako potvrdili prošlogodišnji primat u kategoriji 2006. godišta.

U reprizi prošlogodišnjeg finala između Elesa i Plera, pobjednički pehar podigli su mladi rukometaši Elesa, u pobjedi izborenoj nakon lutrije sedmeraca.

Udarci sa sedam metara odlučili su pobjednika i u konkurenciji 2004. godišta. Sretniji i spretniji od Valpovke u finalu mlađih kadeta tako su bili Rudari iz Ruda.

O snazi i izjednačenosti turnira, na kojem je nastupilo ukupno 16 ekipa, dovoljno govori podatak da je u eliminacijskim i finalnim utakmicama pobjednik čak 5 puta odlučen nakon izvođenja sedmeraca!

U jednoj takvoj lutriji „kratkih rukava“ ostali su dječaci 2006. godišta.

U četvrtfinalu protiv Rugvice mladi Trsaćani čak tri puta pucali su sedmerac za prolaz u polufinale, ali nisu iskoristili ni jednu „meč loptu“ i morali su se zadovoljiti borbom za 5. mjesto.

U tom sekundarnom cilju na kraju su i uspjeli. Iako rezultatski ono željeno nije ostvareno, iskustvo igranja 6 teških utakmica je neprocjenjivo i moglo bi biti od velike važnosti u budućnosti.

Trsat je ipak „rezervirao“ mjesto na pobjedničkom postolju.

Za to su se pobrinuli mlađi kadeti koji su u borbi za treće mjesto slavili protiv slovenske Krke.

Bodreni glasnom podrškom navijača s tribina Dvorane mladosti, Trsaćani su „lomili“ rezultat cijeli susret i na kraju „prelomili“ u svoju korist i došli do, pokazalo se, uvjerljive pobjede (15:10) i brončane medalje.

Nažalost, za „dlaku“ je izostalo finale protiv Ruda.

U polufinalu protiv Valpovke, ponajbolje hrvatske momčadi u 2004. godištu, Trsat je ostao „kratak“ za jedan gol (11:12).

Svejedno, treće mjesto na turniru ovako iznimne kvalitete veliki je uspjeh, posebno uzevši u obzir da u redovima mlađih kadeta nije bilo nekoliko iznimno važnih igrača.

Uz brončanu medalju, mlađim kadetima Trsata pripalo je i nekoliko pojedinačnih priznanja.

Matej Grgurić ponovno je briljirao među vratnicama te je sasvim zasluženo proglašen za najboljeg vratara turnira te je uvršten i u najbolju sedmorku.

Mjesto među sedam najboljih izborili su i poslovično odlični David Mikuličić te Roko Kasunić koji se odlično nosio s teretom izostalih igrača te fenomenalno vodio ekipu u napadu.

Taman negdje kada su Gubica i Milošević sudili finale svjetskog prvenstva, „svoje“ finale imao je i mladi trsatski sudački par Karlo Devčić i Mateo Radanović, koji su dijelili pravdu u finalu 2006. godišta.

U neizvjesnom susretu pred odlično ispunjenim tribinama nisu podlegli pritisku, sudili su točno ono što su vidjeli i potvrdili da se radi o jako perspektivnom sudačkom paru, koji će, usput rečeno, sa svojih (ne)punih 16 godina, uskoro početi suditi utakmice seniorskog rukometa.

Pohvale zaslužuju i roditelji koji su zdušno navijali za svoje ekipe, pa i onda kada nije išlo kako je planirano. Dečki su im zahvalili svojim borbenim pristupom koji ni u jednom trenutku nije izostao.

Sinergija cijelog Kluba još jednom je potvrđena na ovom velikom projektu. Doslovno svi treneri i članovi kluba bili su aktivno uključeni u organizaciju i vjerujemo da nismo razočarali.

 Naravno, uvijek može bolje i na tome se konstantno radi. Već od ovog ponedjeljka stoga počinjemo razmišljati kako ćemo 28. izdanje našeg turnira učiniti još boljim, većim i jačim!

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT