VLADIMIR MATEJČIĆ Istaknuo bih momčad Kozale kao favorita lige, ali ne u našoj dvorani

Srijeda, 25. rujna 2019. 11:20 Napisao/la  SC

Mi nedamo svoj teren, bez obzira tko nam dolazi u goste, jedini favoriti u našoj dvorani smo mi, rekao je Matejčić

Vladimir Matejčić, kapiten Mornar-Crikvenice
Vladimir Matejčić, kapiten Mornar-Crikvenice

Ovog vikenda započinje natjecanje rukometaša u Prvoj ligi jug.

Dvanaest momčadi po prvi puta ravnomjerno su raspoređene, odnosno šest ih dolazi iz Dalmacije, a šest sa zapadnog dijela Hrvatske.

Novaci u ligi su momčadi RK Balić-Metličić iz Splita i momčad RK Senj, povratnik nakon nekoliko sezona provedenih u Drugoj ligi zapad.

Momčad Mornar-Crikvenice i ove je sezone vrlo rano započela pripreme u kojima je naglasak stavljen na fizički dio, koji se u prošloj sezoni pokazao ključan segment.

Momčad je pretrpjela nekoliko promjena u odnosu na prošlu sezonu, gdje je sigurno najveća, smjena na trenerskoj klupi.

Trener Valter Matošević preselio je u riječki Zamet, a novi trener Kiraca je iskusno i poznato trenersko ime Saša Ilić iz Umaga.

Svlačionicu su napustili Tony Zarev i Antonio Stanić, a momčadi su se priključili Oliver Lušić, Ivan Čirjak, Luka Čupić, Ivan Vučetić, Ivan Mataija, povratnik Mato Bilobrk, a očekuje se i povratak na teren nakon ozljede Tea Daskijevića.

U klubu su i više nego zadovoljni razvojem općeg stanja na svim područjima, gdje posebno veseli odaziv među mlađim kategorijama.

Nakon dugo vremena klub vrvi od dječaka, te će za sezonu biti prijavljen maksimalan broj momčadi u svim natjecanjima, od dvije momčadi seniora do najmlađih minića 2010. godišta.

Voljom ždrijeba odlučeno je da u prvom kolu u Crikvenici gostuje momčad Kozale iz Rijeke, te će rukometni sladokusci doći na svoje.

Možda je šteta da se ove dvije momčadi susreću već u prvom kolu, jer bi u eventualnom kasnijem dvoboju igra bila na većoj razini s obzirom na uigranost.

Kako god bilo sigurno je da će svi akteri na terenu dati svoj maksimum, a kapetan momčadi domaćina,

Vladimir Matejčić iznio je svoje viđenje priprema i početka prvenstva:

- Mogu slobodno reći da smo uz trenera Dragana Todorovića odradili odlične pripreme koje je prošao zavidan broj igrača. Počeli smo kao i prošle sezone vrlo rano, ali to se pokazalo odlučujućim, a ove sezone imali smo i stvarno dobar odaziv u momčadi. Nakon što nam se priključio i novi trener Saša Ilić, u samom rukometnom smislu dobili smo jednu novu dimenziju. Pod vodstvom bivšeg trenera Valtera Matoševića u proteklim sezonama mogu slobodnom reći da smo istesali i naučili igrati u obrani, a dolaskom novog trenera naglasak je stavljen na igru u napadu, gdje smo možda bili nešto tanji. Osim toga došlo je do promjena u igračkom kadru, te su nakon odlaska dva ključna igrača Zareva i Stanića, u momčadi pristigli naš domaći Oliver Lušić kojem nije nikakav problem prilagodba u momčadi, te Ivan Čirjak koji će nadam se uspješno zamijeniti Stanića. Čirjak je sasvim drugačiji tip igrača i sigurno da ćemo s njim biti opasni sa desne strane napada. Osobno mi je jako žao što se momčadi još uvijek do kraja nije priključio Teo Daskijević, jer bi sa njim na terenu bili opasni i sa lijeve strane, ali nadam se njegovom potpunom oporavku vrlo brzo, rekao je Matejčić.

O samoj ligi i početku prvenstva protiv momčadi Kozale, Matejčić je rekao:

- Došlo je do bitnih promjena u svim momčadima, vidimo kako su se svi bar malo pojačali, te bih u tom smislu istaknuo Ribola Kaštelu koja je sa dolaskom Nikole Kedže istaknula napad na prvo mjesto. Čujem da se u Metković vratio Rudolf Ćužić, te će s njim i ta momčad biti vrlo opasna. Tu bih još izdvojio i mladu momčad Kozale koja se pojačala dolaskom braće Dunato. To su dva vrlo bitna igrača koja dolaze iz Premijer lige i sigurno da će sa njima Kozala biti jako opasna. Po mom mišljenju u njihovim redovima je i možda jedan od najboljih igrača lige, Dino Islamović, te uz braću Ljevar, Kozala spada među prve favorite ove sezone. Što se tiče same utakmice protiv njih, naš stav je kao i obično da mi nedamo svoj teren, bez obzira tko nam dolazi u goste. Jedini favoriti u našoj dvorani smo mi. Ne sumnjam da će svi igrači dati sve od sebe kao i u svakoj utakmici, te se nadam našoj pobjedi za sam početak prvenstva, zaključio je Matejčić

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT