Tadej Široka: Već idućeg vikenda možemo pokazati da je utakmica protiv Karlovca bila loš dan

Utorak, 18. listopada 2022. 09:43 Napisao  I. V.

S realizacijom od 36 posto i s 18 izgubljenih lopti, postavlja se pitanje da li bismo pobijedili ekipu slabije kvalitete od Karlovca, kaže trener Kozale

Tadej Široka
Tadej Široka

Rukometaši Kozale u Karlovcu su doživjeli jedan od najvećih poraza od kako se natječu u Prvoj HRL.

Smrznuti su na -22 od ekipe koja s pravom pretendira na prvo mjesto i ekspresni povratak u najviši rang natjecanja, međutim zasigurno nisu očekivali da će protiv Karlovca izgledati kao promatrači.

- Koliko god je lako igrati utakmice kada si autsajder, toliko je  teško jer nose rizik da ako nisi na gornjim granicama svojih mogućnosti, izgubiš velikom razlikom. Činjenica je da smo igrali protiv ekipe koja po svojom kvalitetom zaslužuje biti u najvišem rangu natjecanja. Karlovac nas je izdominirao u svim segmentima rukometne igre. Razlika u kvaliteti najviše dolazi do izražaja u igri jedan na jedan. Bez obzira na sve to ne možemo biti zadovoljni kolektivnim dojmom jer je ekipa Kozale izgledala poprilično nemotivirano i nemoćno, rekao je trener Kozale Tadej Široka.

Kada se u sportu poklope dobar dan jedne i loš dan druge momčadi, onda često to završi sa ovakvom razlikom na semaforu, međutim kod Kozale osim vratara, gotovo da nije bilo pojedinca koji je bio raspoložen.

- Kada bi individualno izdvajali učinak, tu ima igrača koji ostvaruju neki kontinuitet igara, posebice vratari, i to je ono što je pohvalno, ali s obzirom da je ovo timski sport, ovisni smo o kolektivnom učinku, a on je ovoga puta bio uistinu loš. S realizacijom od 36 posto i sa 18 izgubljenih lopti, postavlja se pitanje da li bismo pobijedili ekipu slabije kvalitete od Karlovca. Očito je da smo svi zajedno podbacili, ali u sportu veseli činjenica što se već sljedeći vikend u Buzetu može ispraviti dojam i pokazati da je utakmica protiv jakog Karlovca bila samo loš dan, kazao je Široka.