TOMISLAV ĆUPIĆ Došlo je vrijeme da prestanemo pričati i počnemo osvajati bodove

Četvrtak, 17. listopada 2019. 11:15 Napisao/la  SC

Solin respektiramo kao vrlo solidnu momčad, ali ništa više od toga, te mislim da će ovoga puta bodovi sigurno ostati u Crikvenici, rekao je Ćupić.

Tomislav Ćupić (RK Mornar-Crikvenica)
Tomislav Ćupić (RK Mornar-Crikvenica)

Rukometaši Mornar-Crikvenice započeli su sezonu identično kao i prošle godine. Tri uzastopna poraza sa gol razlikom minus četiri gola. Razlika je u tome što su ove sezone dva poraza doživjeli na svom terenu, od momčadi Kozale i Metković Mehanike.

U posljednjem kolu minimalno su poraženi na gostovanju kod Ribola Kaštele.

O uzrocima poraza svoje viđenje iznio je najstariji i najkompetentniji igrač Tomislav Ćupić:

- U razgovorima u svlačionici došli smo do zaključka da nama nema razlike da li igramo kod kuće ili u gostima. Očito je da smo starija momčad koja se ne može tek tako „napaliti“ i da nam nije toliko bitan domaći teren. U takvoj situaciji meni je najviše žao publike koja nas dođe vidjeti i dati nam podršku. U prvoj utakmici protiv Kozale osjetio se veliki pritisak na nama da sve na terenu i oko njega ispadne kako treba jer su bili prisutni neki repovi iz prošlih susreta protiv Kozale, ali mislim da je to bilo potpuno nepotrebno. U drugom susretu protiv Metković Mehanike nedostajao nam je Tomo Huljina, ja sam rano i nepotrebno isključen iz igre, te je momčad ostala sa kratkom klupom. Dečki su se borili koliko su mogli, ali na kraju nije bilo dovoljno za pobjedu. Sve skupa izgleda da nam treba nešto duže za zagrijavanje i normalan ulazak u sezonu, rekao je Ćupić.

Utjecaj novog trenera i nekoliko novih igrača u momčadi.

- Sigurno da ti elementi imaju utjecaj na igru momčadi. U prvom redu nakon dugo vremena u igri imamo ljevaka na desnoj strani što automatski otvara nove mogućnosti u napadu, a dolaskom novog trenera dobili smo dodatnu različitost u tom segmentu. Prijašnji trener Valter Matošević bio je fokusiran na igru u obrani, a trener Saša Ilić preferira igru u napadu, tako da se trenažni proces promjenio. Sve skupa se još uvijek slaže, ali mislim da smo svi skupa dovoljno iskusni da će nam već od slijedeće utakmice svi faktori leći na svoje mjesto, izjavio je Ćupić i nadovezao se na kvalitetu lige ove sezone:

- Prošle sezone smo imali Dubrovnik koji je od prvog do zadnjeg kola vodio i na kraju zasluženo otišao u Premijer ligu. Ove sezone više manje momčadi su dosta slične, svi su se nekako pojačali i mislim da u ligi imamo šest, sedam momčadi koje su potpuno izjednačene po kvaliteti. Ne bih nikoga posebno izdvojio i mislim da će prevagu donositi sitnice, rekao je Ćupić.

Ove subote u Crikvenici od 20 sati gostuje momčad Solina, dužnik iz prošle sezone.

- U svlačionici volimo reći da svaki protivnik koji dolazi u Crikvenicu nema što tražiti na našem terenu, međutim u posljednim susretima to baš i nismo pokazali. Zato mislim da je vrijeme da prestanemo previše pričati i da počnemo osvajati bodove. Solin respektiramo kao vrlo solidnu momčad, ali ništa više od toga, te mislim da će ovoga puta bodovi sigurno ostati u Crikvenici, zaključio je Ćupić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT