Tadej Široka: Od obrane sve polazi, iz obrane se rađaju prilike za brze pogotke

Subota, 23. travnja 2022. 16:50 Napisao/la  SC

Susret Kozale i Akademije Balić&Metličić  igra se u nedjelju točno u podne u dvorani Dinko Lukarić na Kozali

Tadej Široka
Tadej Široka

Rukometaši Kozale nisu prespavali praznike već su se ozbiljno primili posla te su se u tišini pripremali za susret koji im može puno pomoći u nastavku bezbrižne plovidbe Prvom ligom.

U goste im dolazi ekipa iz rukometne akademije Balić-Metličić, a utakmica će se igrati u neobično vrijeme, točnije u nedjeljno podne.

- Pa imali smo dosta problema sa vratarima što se tiče ozljeda i jednostavno smo morali našim dečkima izaći u susret sa terminom kako bi zbog familijarnih obaveza mogli odigrati ovu za nas bitnu utakmicu. Pripremali smo se intenzivno jer znamo koliko nam je bitno doći do bodova na svojem terenu tako da smo svjesni na kojoj razini moramo biti kako bi uzeli bodove u nedjelju, kazao je trener Kozale Tadej Široka.

Kozala gaji brz i moderan rukomet, a njihovi nedjeljni protivnici su također prihvatili postulate "run&gun" rukometa pa bi ovog vikenda moglo sve frcati od pogodaka.

- Slična su ekipa kao i mi. Jako puno trče i vuku u leđa i mislim da će pobjedu odnijeti ona ekipa koja bude koncentriranija u obrani. Od obrane sve polazi, iz obrane se rađaju prilike za te brze pogotke. Ako budemo na razini, možemo se nadati uspjehu koji nam je sada već imperativ. Željeli bismo da nas i publika poprati pa da tim mojim mladim dečkima bude lakše igrati, zaključio je Široka.

Susret Kozale i Akademije Balić&Metličić se igra u nedjelju točno u podne u dvorani "Dinko Lukarić" na Kozali.