TADEJ ŠIROKA

Nije lako uskočiti u dres prvoligaša odmah nakon kadetskog staža

Utorak, 13. rujna 2022. 12:04 Napisao/la  SC

Puno je novih dečki iz raznih sredina, sve su to školovani rukometaši, međutim sve to treba sada sklopiti u jednu cjelinu, kaže trener Kozale

Radni dogovor...
Radni dogovor...

Rukometaši riječkog prvoligaša sa Kozale mogu biti zadovoljni dosadašnjim djelom priprema i odrađenim pripremnim susretima.

Iako su ostali bez važnog kotačića u vidu kapetana Danijela Deželjina koji je preselio u redove Zameta i proteklog vikenda postigao svoje prve pogotke u Premijer ligi, za sada su uspjeli u namjeri da kompenziraju taj nedostatak sa novim mladim igračima u svojem rosteru.

- Mogu reći da sam za sada zadovoljan kako pripreme napreduju. Dečki su jako ozbiljno prihvatili sve zadatke koji se pred njih stavljaju. Sigurno im nije lako uskočiti u dres prvoligaša odmah nakon kadetskog staža i pripremati se za tako ozbiljnu ligu i ozbiljne utakmice, međutim trud je velik, želja je ogromna i to me veseli. Puno je novih dečki iz raznih sredina, sve su to školovani rukometaši, međutim sve to treba sada sklopiti u jednu cjelinu, kazao je trener Kozale Tadej Široka.

Minulog vikenda odigran je pripremni turnir u Buzetu gdje su Riječani odigrali neriješeno i sa domaćinom Buzetom i sa favoriziranim Rudar Adria Oilom iz Labina. Ohrabrenje pred nastavak priprema.

- Rezultat nam nije bio u prvom planu. Htio sam vidjeti kako će se dečki adaptirati na gostujući teren protiv jakih ekipa i koliko su do sada usvojili onoga što pripremamo na treninzima. Utakmicom protiv Buzeta sam zadovoljan, jer smo odradili odličnu obranu na čelu sa vratarima, dok smo protiv Rudara imali problema s realizacijom i loptama bačenim u vjetar. Ali dobro, dečki su pokazali da se mogu fajtati na ovoj razini, da mogu biti konkurentni i to me izrazito veseli, jer nas prije svake sezone mnogi otpišu, pa je tako i sada, rekao je Široka.

Pred Kozalom je još nekoliko utakmica u kojima će brusiti formu za novo prvenstvo gdje u prvome kolu gostuju u Rovinju što je izuzetno zahtjevna utakmica za mlade riječke dečke.

- Pa zato smo izabrali jakog protivnika da sa njime odmjerimo snage i to dva puta. To je ambiciozni prvoligaš iz Slovenije, RK Ajdovščina kod koje gostujemo u petak, a već idući petak ćemo ih ugostiti u našoj dvorani. Tu su i utakmice protiv naših prijatelja iz Trsata. Trudimo se pronaći našu igru i pogoditi formu za sam početak lige, jer će doslovno svaki bod biti od "životne važnosti". Za sada nam ide dobro i ne mogu se žaliti, zaključio je Široka.