Strože kazne u propozicijama HRS-a uznemirile prvoligaše iz Senja, Crikvenice i Matulja

Utorak, 19. lipnja 2012. 16:04 Napisao  Milan Kosanović

 Problem za Senjane i Matuljce mogao bi nastati ako se ne pronađe dovoljan broj klubova (minimalno šest momčadi) za osnivanje Četvrte, odnosno Županijske lige

Nakon što je radna grupa HRS-a sastavljena od određenih članova Komisija te Upravnog odbora HRS-a dala prijedlog da se prvoligaši od sljedeće sezone strogo moraju pridržavati pravila te obavezno uz prvu momčad imati i drugu te kadetsku i mlađe kadetsku ekipu, provjerili smo jesu li prvoligaši Senj, Crikvenica i Matulji spremni na takve stroge propozicije.

Podsjetimo, identične propozicije bile su na snazi i prošle sezone, no klubovi su ih mogli lako zaobići ako su imali 18 tisuća kuna u džepu te platili globu HRS-u. Sljedeće sezone klubovi koji prijave ekipe, a ne budu se natjecali u svim navedenim kategorijama, neće plaćati kaznu već će direktno preseliti u najniži rang natjecanja.

-          Prijavili smo se za natjecanje u svim navedenim kategorijama s obzirom da smo bili prisiljeni zbog roka prijave koji je bio 15. lipnja, rekao je tajnik rukometnog kluba Senj Davor Bezjak te nastavio:

-          Kadete imamo, a mlađe kadetsku ekipu ćemo nadam se složiti do desetog mjeseca. Što se tiče druge ekipe vjerujemo da će se natjecati u novoj ligi pod nazivom Četvrta liga ili Županijska liga koju će organizirati Županijski rukometni savez. Senj 2 će tako biti sastavljen od veterana i nekih mlađih igrača, ta liga ne bi trebala biti skupa niti zahtjevna, mišljenja je Bezjak koji ne skriva moguće probleme oko odigravanja utakmica u svim kategorijama.

-          Obavili smo razgovore sa sponzorom i ako nas podrži uvjeren sam da ćemo posložiti sve ekipe za natjecanje. Bez podrške sponzora će biti problema. Još uvijek nije sve sigurno, a do kraja lipnja bismo trebali saznati na što točno možemo računati. Prijavili smo sve ekipe za natjecanje i nadamo se najboljem, zaključio je Davor Bezjak.

Iz crikveničkog prvoligaša javio nam se Robert Manestar, alfa i omega kluba kratko je prokomentiro da Crikvenica neće imati nikakvih problema.

-          Druga ekipa pod nazivom Crikvenica 2 nastupat će u Trećoj ligi rukometaša, a također imamo dovoljan fond mladih igrača koji će igrati kadetsku, odnosno mlađe kadetsku ligu, kaže Manestar.

U razgovoru s trenerom novopečenog prvoligaša iz Matulja Goranom Stašekom saznali smo da ni Matuljci neće imati problema oko nastupanja u svim navedenim kategorijama.

-          Imamo formiranu kadetsku i mlađe kadetsku momčad, a što se tiče druge ekipe nadamo se da će Matulji 2 nastupati u Četvrtoj odnosno Županijskoj ligi koju bi trebao organizirati Županijski rukometni savez, kaže Stašek.

Problem za Senjane i Matuljce mogao bi nastati ako se ne pronađe dovoljan broj klubova (minimalno šest momčadi) za osnivanje Četvrte, odnosno Županijske lige. To bi također mogao biti problem i za Županijski rukometni savez s obzirom da bi Treća liga, ako bi se uključili Crikvenica 2, Senj 2 i Matulji 2, brojala prevelik broj klubova i trajala mjesec dana duže. U riječkom rukometnom prstenu vremena je sve manje, a problema čini se sve više.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.