TADEJ ŠIROKA

Bit ćemo jako motivirani, doći ćemo do prilike da pobijedimo Trogir

Srijeda, 18. studenog 2020. 21:45 Napisao/la  SC

Kako u životu, pa tako i u sportu, cilj mi je uvijek biti bolja verzija sebe. Iz dana u dan, treninga u trening stjecati nove kompetencije, kaže novi trener Kozale

Tadej Široka
Tadej Široka

Rukometaši Kozale su zajedno sa ekipom Trogira zasjeli na vodeće mjesto na tablici Prve HRL-jug.

Istovjetne su to pozicije kao što su bile u trenutku prekida prošlogodišnje sezone i upravo se ta dva takmaca nalaze u nedjelju u sklopu osmoga kola.

Da se ne nalazimo u trenutku u kojemu su okupljanja gledatelja nepoželjna, vjerojatno bi dvorana na Kozali bila dobrano popunjena.

Ovako će samo odabrani predstavnici klubova imati mogućnost gledati debi novog trenera Kozale, Tadeja Široke, koji je u ponedjeljak preuzeo dužnost od dosadašnjeg stratega Miljenka Turkalja.

Tadej Široka nije nepoznato ime u riječkim rukometnim klubovima ali već neko vrijeme izbiva sa rukometnih parketa. Poziv Kozale se očito nije mogao odbiti.

- Do ovog trenutka, rukometno sam neaktivan bio posljednje 4 godine. Alena Tomaša poznajem još od vremena kada smo bili kolege u RK Zamet, upoznat s njegovom vizijom MRK Kozala, njegovom predanošću i kvalitetom kojom uspješno kordinira sve aktivnosti unutar samoga kluba, nije mi dugo trebalo da prihvatim poziv predsjednika i odlučim postati dio kvaltetnog i ambicioznog kolektiva kao što je MRK Kozala, kazao je Široka.

Znanje i predanost novog mladog trenera Kozale nije upitno pa samim time kvalitetnih treninga ne bi trebalo izostati.

Međutim, s ligom i vlastitom ekipom će se valjati brzo upoznati.

- Rukomet pratim vrlo aktivno. On je dio mene i uvijek će ostati. Najviše tome pridonosi jedan od najboljih rukometaša Rijeke i profesionalac u svakom smislu te riječi, moj prijatelj Antonio Pribanić, kojeg pratim vrlo aktivno i samim tim sva zbivanja u europskom i hrvatskom rukometu. Ligu poznajem jako dobro s obzirom da je puno klubova iz okolice Rijeke i obližnje Istre. Prvi dojam ekipe je izrazito pozitivan. Ekipa mi djeluje vrlo motivirano, fokusirano i sa željom da ostvari svoj puni potencijal, rekao je novi trener Kozale.

Kozala kao klub uvijek teži najvišim ciljevima, kako u seniorskom rukometu, tako i u omladinskim kategorijama.

Bit će vrlo izazovno uklopiti se u uhodani sistem riječkog prvoligaša, pogotovo kad znamo informaciju da je Tadej Široka prvi trener seniora Kozale još od 90-ih godina koji nije trenerski izdanak kozalske rukometne škole.

- Kako u životu, pa tako i u sportu, cilj mi je uvijek biti bolja verzija sebe. Iz dana u dan, treninga u trening stjecati nove kompetencije, nova znanja te usavršavati već postojeća. Nadam se da ću i s ovim vrlo talentiranim, mladim timom krenuti tim istim putem i biti u samom vrhu lige te time se uklopiti u sustav rada kluba, rekao je Široka.

U dvoranu "Dinko Lukarić" u nedjelju stiže ekipa Trogira.

Momčad je to koja je satkana od vrlo kvalitetnih pojedinaca sa premijerligaškim iskustvom te samim time da drže vrh tablice, dolaze kao vrlo zahtjevan takmac.

Vatreno krštenje za trenera i izazov za mladu ekipu.

Kada bi bodovi ostali u Rijeci, Kozala bi sama preuzela vrh tablice.

- Trogir kao pretendent za osvajanje naslova dolazi nam ovaj vikend u goste. Pogledao sam njihovih par utakmica i uvidio da imaju vrlo dobre pojedince, uigrana su ekipa i zaslužuju respekt. Međutim, vjerujem u svoj tim, siguran sam da ćemo biti jako motivirani i uz agresivnu obranu i organizirani napad, doći do svoje prilike da pobijedimo i ovako zahtjevnog protivnika, zaključio je Tadej Široka.