SAŠA ILIĆ Želim da u svakoj utakmici rastemo kao momčad, protivnici me ne interesiraju

Srijeda, 02. listopada 2019. 10:16 Napisao/la  SC

Momčad je pretrpjela smjenu igrača, ja sam novi trener, momčad se mora priviknuti na sve te promjene, kaže Ilić

Saša Ilić, trener Mornar-Crikvenice
Saša Ilić, trener Mornar-Crikvenice

Rukometaši Mornar-Crikvenice porazom protiv Kozale otvorili su novu sezonu.

Iako su mnogi očekivali nastavak utakmice iz proljetnog dijela prošle sezone, kada je grubi okršaj završio s nekoliko crvenih kartona, u ovom susretu grubosti su izostale.

Solidno popunjene tribine dvorane u Crikvenici navijačima iz oba tabora, mogle su vidjeti vrlo dobar rukomet u kojem je momčad Kozale bila nešto konkretnija i na kraju zasluženo odnijela bodove u Rijeku.

Razloge poraza Kiraca potražili smo kod trenera Saše Ilića:

- Naš ulazak u utakmicu je bio jako loš. Ne znam da li zbog treme ili zbog  pritiska na suce koji su odmah na početku pokušali primiriti strasti oštrijim kriterijem. Time su nas htjeli na neki način spustiti na zemlju u čemu su  uspjeli. Mi se nismo dobro snašli, protivnik je to iskoristio i morali smo ganjati rezultat. Uz to se dogodila i ozljeda Ivana Vučetića, koji je  igrao na neprirodnoj poziciji, ali uz sve to uspjeli smo stići rezultat, te skoro okrenuti utakmicu u našu korist sve do ozljede Tomislava Huljine. Tu se vidjela naša tanka klupa gdje leži uzrok poraza, izjavio je Ilić.

Tanka klupa je posljedica ozljeda i momčad u susretu nije bila kompletna.

-  Imali smo puno pehova u zadnje vrijeme. Luki Čupiću je pukla metatarzalna kost u šaci, Matija Car je obnovio ozljedu ramena, čekamo povratak Tea Daskijevića nakon ozljede. Ima tu još puno stvari koje se nisu poklopile. Momčad je pretrpjela smjenu igrača, ja sam novi trener, momčad se mora priviknuti na sve te promjene, rekao je Ilić i nastavio o pripremama momčadi za sezonu:

- Trener Dragan Todorović je odradio i radi vrhunski posao, igrači mu maksimalno vjeruju i tu nema nikakvih zamjerki. Međutim, u ovoj momčadi postoji veliki nesrazmjer igrača, jer su na jednoj strani nekolicina vrlo iskusnih igrača, a drugoj strani su jako mladi igrači koji nemaju skoro nikakvo iskustvo. Tu dolazi do problema kako to uskladiti i kako najbolje pripremiti momčad za izazove, rekao je Ilić.

Ilić je povratnik u Prvu ligu, istaknuo je nekoliko momčadi koje bi mogle pretendirati ove sezone za ulazak u Premijer ligu.

- Sve zavisi o širini momčadi. Mislim da je momčad Trogira u najvećoj prednosti, spomenuo bih još Buzet i Ribola Kaštelu, Senj nije loš i naravno Kozala, izjavio je Ilić.

U sljedećem kolu u Crikvenicu stiže momčad Metkovića koja je pretrpjela određene promjene u sastavu.

- U prvom redu očekujem bolju igru svoje momčadi, protivnik me ustvari ne interesira. Očekujem bolji ulazak u utakmicu jer bi na taj način mogli kontrolirati susret. Želim da svi skupa rastemo iz dana u dan i da nam se svi igrači što prije vrate u momčad, zaključio je Ilić.

Utakmica protiv Metkovića na rasporedu je nedjelju od 20 sati u Gradskoj sportskoj dvorani Crikvenica.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT