Tadej Široka: Sada smo naizgled sigurni, a već za dva kola možemo se naći na dnu

Srijeda, 23. ožujka 2022. 12:31 Napisao/la  SC

Nekako smatram da je ekipa Buzeta nama po mjeri i zato vidimo šansu u toj utakmici, najavljuje trener Kozale iduću utakmicu

Tadej Široka
Tadej Široka

 Vikend bez obaveza jako je dobro legao momčadi Kozale.

Kako je ekipa Senja istupila iz lige, Riječani su odnjeli pobjedu bez borbe i tako dobili dva tjedna pripreme za nadolazeće susrete u Prvoj HRL.

Ekipu trenera Tadeja Široke načele su ozljede kao plod žešćih susreta sa igračima Metkovića i Gospića te je momčad u fazi kompletiranja i vidanja rana.

- Pa nadam se da od danas kompletni ulazimo u pripremu za gostovanje u Buzetu, osim što nam na duže neće biti vratara Sušnja zbog rupture mišića. Sigurno su nas te ozljede unazadile jer prvestveno nismo mogli trenirati onim intezitetom i kvalitetom na koju smo navikli. Samim time, patila je i izvedba na utakmicama gdje je opet dojam da smo mogli bolje i da smo mogli uzeti koji bod i u Gospiću i u Omišu. Međutim, sad kad budemo kompletni nećemo imati izgovore nego moramo početi hvatati bodove, kazao je trener Kozale Tadej Široka.

Ova sezona Prve lige jug nudi nekoliko zamki što se tiče samog ostanka u tom društvu.

Ekipa Senja je već istupila, a Mornar Crikvenica trenutno drži posljednju poziciji, ali ni ostali klubovi nisu sigurni jer broj klubova koji napušta ligu ovisit će i o ekipama koje ispadnu iz najvišeg ranga našeg rukometa.

Ta "viša matematika" će biti poznata tek koncem sezone pa se klubovi ne mogu opustiti i ne mogu biti mirni oko ostanka u ligi.

- To je malo zeznuto, jer vam stalno visi ta mogućnost da čak tri momčadi ispadnu. Ja sam čvrsto uvjeren da mi imamo kvalitetu i neću uopće pomišljati na takav scenarij iako pogled na tablicu može biti varljiv. Sada smo šesti, naizgled sigurni, a već za dva kola se možemo naći skoro na dnu. Dečki moraju biti svjesni da nam prestoji dobra borba kako bi sa pobjedama, prvenstveno na svojem terenu, ali i već sada u Buzetu, praktički riješili pitanje ostanka, rekao je Široka i naglasio:

- Nekako smatram da je ekipa Buzeta nama po mjeri i zato vidimo šansu u toj utakmici. Ako vratimo našu igru na nivo prvog djela sezone, onda će to bit odlična utakmica koja bi lako mogla otići na našu stranu, zaključio je Široka.

 

loading...