PRVA LIGA

RK Senj odustao od natjecanja nakon 12. kola

Petak, 25. veljače 2022. 19:40 Napisao  I. V.

Bilo je uspona i padova u senjskom rukometu, svaki put kada bismo pali postajali smo jači, nadam se da će tako biti i ovog puta, kaže Josip Štokić

Josip Štokić
Josip Štokić

Rukometni klub Senj odustao je od natjecanja u Prvoj ligi!

Senjani su zadnju utakmicu odigrali u Rovinju, doživjeli su deseti poraz (21:29) u 12. kolu.

Time su odigrali više od pedeset posto utakmica u sezoni, neće biti kažnjeni više od toga što će ispasti u drugu ligi.

Svih 12 odigranih utakmica ostaju registrirane postignutim rezultatima, sve iduće utakmice protivnici Senja dobili su rezultatom 10:0.

Razlog odustanja je uobičajen, RK Senj nema dovoljno novca i igrača:

- S obzirom na mali broj igrača, uprava kluba donijela je nepopularnu odluku da odigramo pedeset posto plus jednu utakmicu i da se istupi iz lige. Mlađi igrači će nastaviti natjecanje u najnižem rangu, od iduće sezone seniorska momčad igrat će drugu ligu. Takvu smo odluku donijeli nakon što smo realno sagledali situaciju, bojim se da nismo jedini klub koji imaju takvih problema. Kada gledam situaciju u okolnim klubovima, osim korone sve što se događa zadnjih godina uzima danak. Mi smo u složenoj situaciji što se tiče pomoći gospodarstva, lokalne zajednice i sve manjeg broja djece. Situacija je kompleksna! Nažalost, dobri rezultati prošlih sezona bili su nam medvjeđa usluga, desetak igrača otišlo je u premijerligaše ili inozemne klubove, klub kao Senj na može nadoknaditi toliki gubitak kvalitetnih igrača u kratkom razdoblju. Pokušali smo, ali nemamo kadar, nemamo rezultate, nemamo ljude spremne za veća odricanja u prvoligaškom rukometu. Poznavajući Senj, ljude s kojima radim, vjerujem da ćemo brzo opet zakucati na prvoligaška vrata. Bilo je uspona i padova u senjskom rukometu, svaki put kada bismo pali postajali smo jači, nadam se da će tako biti i ovog puta, kaže Josip Štokić, dugogodišnji trener senjskih rukometaša svih uzrasta.

- Klub je ogledalo stanja u lokalnoj zajednici, tek onda na red dolazi rad ljudi u klubu. Nažalost, sve je manje kvalitetnih ljudi, sve je manji broj djece, što nije samo problem Senja nego cijele države. Posebno se teško s takvim problemom boriti u manjim gradovima poput Senja. Pitanje je hoćemo li u regiji uskoro moći imati ovoliko prvoligaša?! Pojavio se Gospić koji nije igrao dvije godine nikakav rukomet, usmjerili su se na rad s djecom, ove godine funkcioniraju kao zdrav klub. Poznavajući situaciju u svim manjim gradovima, nisam optimističan. Ako pogledamo sastav Gospića, domaće igrače možemo nabrojati na prste jedne ruke, a to dugoročno nije održivo. Bojim se da ćemo uskoro imati još klubova koji imaju problema kao Senj. Pokušat ćemo okupiti ljude koji su do sada s distance gledali što se događa u klubu, koliko će to pomoći klubu ne ovisi o nama, grad kao živi organizam funkcionira kako funkcionira, nemamo puno manevarskog postora, zaključuje Štokić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.