PROMJENE U ROSTERU

Oliver Lušić ponovo u Mornar-Crikvenici, stiglo prvo pojačanje

Ponedjeljak, 15. srpnja 2019. 10:17 Napisao/la  SC

Izuzetno mi je drago što sam se vratio doma, kaže Lušić

Oliver Lušić i predsjednik RK Mornar-Crikvenica Gordan Božić
Oliver Lušić i predsjednik RK Mornar-Crikvenica Gordan Božić

Oliver Lušić (29)  novi je igrač RK Mornar-Crikvenica.

Srednji bek vratio se u klub u kojem je već ostavio duboki trag, kada je klub pod vodstvom trenera Siniše Markote u sezoni 2013./2014. zaostao samo bod za povratkom u najviši rang natjecanja.

Lušić je započeo svoj igrački put u PPD Zagrebu, a nakon toga nosio je dres momčadi Splita, kada je Split pod vodstvom trenera Željka Babića igrao svoje najbolje utakmice.

Nakon Splita i nekoliko sezona provedenih u Crikvenici, Lušić je zadnje četiri sezone bio član momčadi Buzeta, na taj period je kao što sam kaže izuzetno ponosan.

- Ovim putem bih se htio zahvaliti svima u Buzetu. Proveo sam jako lijepi period u toj sredini. Mogu samo reći sve najljepše za taj klub i sigurno da će mi svi ostati u lijepom sjećanju, rekao je Lušić.

Između svih klupskih aktivnosti, Lušić je kapetan reprezentacije gluhih koja je na svjetskoj razini jedna od najboljih.

U svojoj riznici trofeja Lušić može ponosno istaknuti zlatne medalje sa OI 2005. u Melburnu, 2009. u Tajvanu, 2013. u Sofiji, te brončanu medalju 2017. u turskom Sansonu.

Lušić ima i dvije zlatne medalje sa SP-a, 2014. u Sansonu i 2018. u Caixas du Sol u Brazilu.

Bio je član reprezentacije na posljednjem EP-u u Berlinu, kada je također osvojeno zlato, a iduće godine očekuje ga nastup na EP-u u Kopenhagenu.

Lušić već dugi niz godina živi sa obitelji u Crikvenici, povratak u Mornar-Crikvenicu na neki način je bio neizbježan.

- Izuzetno mi je drago što sam se vratio doma. Sviđa mi se ova momčad, veliki posao se  napravio spajanjem s Mornarom,  od prvog dana se vidi da momčad ima pozitivan karakter. Vrlo brzo će se znati i ime novog trenera, te vjerujem da će se nastaviti pozitivna priča. Mislim da je svima u interesu da igramo u što boljem okruženju, da se momčad u svakom trenutku osjeća kao velika klapa, zaključio je Lušić.

Iz kluba poručuju da se i dalje radi na dovođenju novih igrača, kao i da će ime novog trenera biti vrlo brzo poznato.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT