TADEJ ŠIROKA

Ne bih obezvrijedio pobjedu protiv Ribola Kaštela

Četvrtak, 12. svibnja 2022. 13:15 Napisao/la  SC

Imamo određena obećanja oko suradnje s klubovima koji bi nam trebali pomoći u slaganju još jače ekipe, kaže trener Kozale

Tadej Široka
Tadej Široka

Rukometaši Kozale su nakon pobjede nad prvakom Ribola Kaštelom okončali svoju jubilarnu, desetu sezonu u Prvoj HRL na osmoj poziciji sa 20 skupljenih bodova od 44 moguća.

Kada se uzme sve u obzir, a posebice godine mladića koji su činili okosnicu momčadi trenera Tadeja Široke, Kozalčani moraju biti zadovoljni jer se radi o ligi u kojoj je konkurencija jako velika i gdje je velika večina momčadi satkana od iskusnih igrača koji su osjetili čari rukometa i u puno jačim natjecanjima od hrvatske Prve lige.

- Na kraju svega sam pomalo umoran, ali zadovoljan. Kao cilj u sezoni zacrtali smo ostanak u ligi, jer nam je roster na početku sezone bio satkan od igrača kojima je ovo bila praktički prva prava sezona seniorskog rukometa. Možda će netko reći da smo mogli i mrvicu bolje, međutim ja, ali i ostatak klupskih dužnosnika smo uvjereni kako su dečki dali svoj maksimum u ovim okolnostima i kako je to osmo mjesto od 12 ekipa sasvim zadovoljavajuće na kraju cijele priče, kazao je trener riječkog prvoligaša Tadej Široka.

Naslov prvaka i direktni plasman u Premijer ligu ostvarila je momčad Ribola Kaštele, koja je u Rijeku na posljednju utakmicu sezone došla opijena uspjehom te su razumno spustili nogu sa gasa, što je bilo dovoljno razigranim klincima sa Kozale da zabiju najviše pogodaka u jednoj utakmici sezone proslave pobjedu protiv budućeg člana najvišeg rukometnog ranga u Hrvatskoj.

- Pa ja ne bih obezvrijedio pobjedu činjenicom da je Kaštela već osvojila naslov. Sigurno da su i oni htjeli okončati sezonu sa uspjehom ali razumijem da je moguće da je došlo do opuštanja. Mi smo igrali za sebe i svoju publiku i odlučili smo sa pjesmom i feštom završiti sezonu koja je bila jako teška i zahtjevna. Odigrali smo dobru utakmicu, koncentriranu i držali smo prednost od početka do kraja. Drago mi je da smo dali priliku i dečkima sa klupe pa čak i jednom mlađem kadetu da okusi igru na ovom nivou, rekao je Široka te je nastavio secirati sezonu:

- U prvom dijelu prvenstva smo odlično reagirali i uspjeli iznenaditi neke jako dobre momčadi. Tu smo skupili dosta bodova što se pokazalo presudnim za cijelu sezonu, jer smo u drugom dijelu natjecanja malo popustili, što zbog toga jer smo bili načeti ozljedama i odsudstvom zbog škole i fakulteta, što zbog pada forme ključnih igrača, i onda smo se na kraju prvenstva morali sabrati i uzeti neke pobjede koje su nam na kraju donijele tih 20 bodova, rekao je Široka.

Sada ekipi slijedi pauza od natjecanja sve do listopada, već sada se kreće slagati roster za iduću sezonu te pokušati barem ponoviti ovogodišnji uspjeh, međutim planovi trenera su nešto drugačiji.

- Sigurno nećemo dopustiti da sjedimo prekriženih ruku i ne pripremamo ekipu već sada za iduću godinu. Imamo određene kontakte sa nekim igračima, radimo na tome da okosnicu ove momčadi obavezno zadržimo u klubu te imamo određena obećanja oko suradnje s klubovima koji bi nam trebali pomoći u slaganju još jače ekipe koja će se ozbiljnije "potući" za više mjesta u ligi, pa čak i za one pozicije s kojih je pogled još ljepši. Sada kreće onaj mukotrpni rad ali i držanje tonusa igrača kako se ne bi opustili u ovako velikoj pauzi između dva prvenstva, zaključio je Široka.

loading...