Ljetni kamp, najmlađi rukometaši Kozale borave na Platku

Utorak, 28. lipnja 2022. 19:28 Napisao/la  SC

Naglasak je na druženju, na koordinacijskim vježbama, na snalaženju u prirodi te savladavanju nekih vještina koje u gradu možda nemaju prilike naučiti, kaže Suzy Topić.

Ljetni kamp, najmlađi rukometaši Kozale borave na Platku

Za rukometaše Kozale sezona je završila te su više manje svi poslani na praznike do novih priprema koje kreću u danima nakon Vele Gospe.

Međutim, nisu svi članovi kluba na "godišnjem odmoru".

Oni najmlađi se od ponedjeljka nalaze na Platku gdje se održava treći po redu Ljetni sportski kamp MRK Kozale.

Tridesetak klinaca iz škole rukometa MRK Kozale na riječkom "brdu uživanja" će provesti četiri dana pod budnim okom voditeljice i glavne organizatorice Suzy Topić, koja vodi polaznike škole rukometa kroz razne programe. Hvale vrijedan projekt koji djecu mlađe dobi uči mnogim vještinama ne samo rukometa već i snalaženja u prirodi.

- Pa evo izuzetno smo zadovoljni što imamo mogućnosti i ove godine doći na naš predivni Platak i uživati u blagodatima planine i svemu što nam priroda pruža. Zamislili smo ovo kao jednu nadogradnju na rukomet i treninge, kako bi ovi najmlađi klinci mogli malo više naučiti o svijetu oko sebe. Naglasak je na druženju, na koordinacijskim vježbama, na snalaženju u prirodi te savladavanju nekih vještina koje u gradu možda nemaju prilike naučiti, kazala je voditeljica kampa Suzy Topić.

Kako je voditeljica naglasila, rukomet je primarna stvar škole rukometa MRK Kozale, ali u ovim ljetnim mjesecima, klub stavlja naglasak na učenje nekih drugih vještina kako bi ta sportska i životna naobrazba bila što kompletnija i obuhvatnija.

- Upravo tako. Svjesni smo da neće svi ti klinci jednog dana biti vrhunski rukometaši, ali zašto ih ne bismo pripremili da budu što bolji rekreativci, da steknu zdrave navike te nauče neke korisne stvari koje će im u životu jednoga dana zasigurno dobro doći. Uostalom, njima je ovo jedna velika zabava nakon duge sezone i vjerujem da uživaju u tome, rekla je Suzy Topić i nastavila:

- Jutarnji naglasak je na tjelovježbi, na poligonima, bicikliranju i općoj fizičkoj aktivnosti dok se poslijepodne više orijentiramo na neke specifične programe poput sigurnog kretanja i snalaženja u šumi, čitanja planinarskih karata i slično. Večeri su rezervirane za druženja, društvene igre i razne radionice. Uglavnom, pokušavamo pokriti što više područja koja su vezana za planinski dio, a da istovremeno ne zanemarimo zašto smo tu, a to je druženje i zabava, zaključila je Topić.

Sportski kamp MRK Kozale je dokaz kako se djeci valja posvetiti ne samo u sportskom segmentu već i u segmentu općeg znanja i kulture, jer ako ne budu vrhunski sportaši, ne sumnjamo da će iz svega ovoga izaći krasni mladi ljudi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.