MATEJ BRIŠKI U svakoj utakmici želimo pobijediti, tako gledamo na utakmicu u Crikvenici

Utorak, 24. rujna 2019. 19:40 Napisao/la  SC

Prihvatio sam želju trenera Dunata da mu se pridružim u stručnom stožeru i sada imam novu ulogu, kaže novi pomoćnik trenera rukometaša Kozale

Matej Briški
Matej Briški

Rukometaši Kozale ušli su u posljednji tjedan brušenja forme pred početak natjecanja u novoj sezoni Prve lige.

Odmah na startu mladu momčad trenera Darka Dunata očekuje derbi gostovanje u Crikvenici kod Mornara, gdje je posljednji susret plesao na rubu regularnosti i incidenta.

U tom susretu novu ulogu u Kozali ima Matej Briški, koji je nošenje kapetanske trake zbog teže ozljede morao zamjeniti poslovima pomoćnog trenera riječkog prvoligaša.

- Nažalost, zbog učestalog problema s koljenom te nužne operacije, nisam se više mogao ozbiljnije posvetiti rukometu. Bol je prejaka, opasnost od pogoršanja prevelika da bih riskirao zdravlje koje je na kraju krajeva najbitnije. Prihvatio sam želju trenera Dunata da mu se pridružim u stručnom stožeru i sada imam novu ulogu kojoj se mogu posvetiti. Pored mene tu je i team-manager Christian Brozović, mislim da činimo dobar tim koji može biti kvalitetan servis ekipi, kazao je Matej Briški.

Briški bi trebao biti dodatna spona između trenera i igrača koji bi svoje znanje sa rukometnih terena trebao prenositi na mlađe igrače kao što je prenosio na kadete koje je vodio prošlu polusezonu.

- Pa mogu reći da volim prenositi moje viđenje rukometa i neke moje impresije sa terena dok sam igrao prvoligaški rukomet. Mladima uvijek treba pokoji savijet ili smjernica, kako tehnička tako i taktička. Imamo iznimno mladu ekipu koju i dalje treba usmjeravati, držati joj uzde, pa smatram da je treneru Dunatu takva pomoć dobrodošla, rekao je novi pomoćni trener Kozale.

Mladost rukometaša Kozale u mnogim situacijama može biti velika prednost u ligi, ali i uteg na zahtjevnim gostovanjima.

- Ja sam kao igrač vrlo rano krenuo u seniorski rukomet i okusio sam sve čari utakmica protiv starijih i iskusnijih igrača. U ovoj ligi je razlika igranja u gostima ili kod kuće značajna, jer vas često na gostovanjima čeka užarena atmosfera te domaćin koji želi i mora pošto-poto uzeti bodove. Tu se mladi igrači mogu lako pogubiti ako nemaju iza sebe dobru pripremu, što fizičku, što mentalnu. Zato je naš posao pripreme ekipe jako bitan kako bismo spremni ušli u borbu sa svima u ovoj ligi, kazao je Briški.

Mornar Crikvenica je sve samo ne lagan protivnik na samom startu prvenstva.

Vjerojatno bi rukometaši Kozale rado mjenjali taj ždrijeb da mogu.

- Ma iskreno, svejedno nam je. Kako god okreneš, sve utakmice su na svoj način zahtjevne i komplicirane. Prošlih sezona smo nerijetko kretali u prvenstvo s dalekim gostovanjima što je isto uteg na leđima. Međutim, sada idemo kod ekipe koju dobro poznajemo. Igrali smo sa njima puno utakmica u posljednje vrijeme i sve su bile jako zanimljive. Vjerujem da su se dobro pripremili za nas kao i mi za njih, tako da ne sumnjam da nas već u prvome kolu čeka odličan susret i pravi susjedski derbi. Liga je dosta izjednačena i iz kola u kola ćemo imati prilike svjedočiti zanimljivim dvobojima. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa željom da pobjedimo i ništa ispod toga nas ne zanima, pa shodno tome, sa tim stavom gledamo i prema suboti i utakmici u Crikvenici, zaključio je pomoćni trener Kozale.

Susret Mornar Crikvenice i Kozale igra se u subotu u dvorani Pod Kotorom od 19 sati.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT