LUKA ĆAĆAN

Veselimo se dvoboju s Mornar-Crikvenicom, ostali smo dužni

Ponedjeljak, 25. ožujka 2019. 19:50 Napisao/la  SC

Jako smo zadovoljni što smo pobijedili ekipe poput Karlovca i Buzeta

Luka Ćaćan
Luka Ćaćan

 

Atmosfera u riječkom rukometnom prvoligašu dugo nije bila ovako pozitivna.

Nakon Karlovca, rukometaši trenera Darka Dunata pobijedili su i Buzeta na svojem parketu te potvrdili odličnu formu u drugoj polusezoni.

Vjerojatno je sada društvu sa Kozale žao one loše serije u prvom djelu prvenstva kada su ostvarili preveliki zaostatak za vodećim momčadima lige, jer da su bili na ovoj razini, bez problema bi konkurirali za sami vrh.

- Ma dobro, malo je blesavo sada govoriti što bi bilo. Nas su u prvoj polusezoni dohvatili razni pehovi ponajviše s ozljedama nekih glavnih igrača i bilo je jako teško pratiti najbolje ekipe lige sa smanjenim rosterom. Ali sada kada smo takoreći kompletni, pokazujemo što možemo, kazao je Luka Ćaćan, kapetan rukometaša Kozale.

U utakmici protiv Buzeta, još jednom se potvrdilo koliko je vratareva uloga velika u takvim derbijima.

Ćaćan je sakupio 13 obrana od kojih su neke bile vrlo važne u presudnim trenucima utakmice te se time prometnuo u jednog od junaka pobjede.

- Puno puta smo istaknuli da imamo četiri vratara podjednake kvalitete i da gotovo u svakoj utakmici netko drugi iskoči. Sada sam ja dobro krenuo u dvoboj, obranio nekoliko lopti na početku i stekao samopouzdanje za nastavak, međutim mislim da smo u ovoj utakmici odigrali možda i najbolju obranu ove sezone, što onda i rezultira mojim obranama, ali i laganim golovima iz kontre i polukontre. Jako smo zadovoljni što smo pobijedili dvije tako jake ekipe poput Karlovca i Buzeta što odlično djeluje na mladu ekipu kao što smo mi, rekao je vratar Kozale.

Još jedna momčad sa Kvarnera je ušla u dobru seriju.

Mornar-Crikvenica također pobjeđuje ekipe koje su u samome vrhu te najava idućeg kola u kojem se susreću upravo Kozala i Mornar-Crikvenica ne može biti bolja.

- Veselimo se tom dvoboju. Ostali smo dužni u prvoj našoj utakmici gdje nas jednostavno nije bilo. Sada mislim da smo na vrhuncu forme, kao i naši domaćini, te očekujem odličnu utakmicu pod Kotorom. Mornar-Crikvenicu krasi taj momčadski duh, što je i naš "forte" te mislim da bi to mogao biti jedan pravi mali rukometni spektakl, zaključio je Luka Ćaćan.

 

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT