KOZALA - DUBRAVA Christian Brozović: Dečki znaju da moraju odigrati utakmicu života

Ponedjeljak, 09. ožujka 2020. 15:47 Napisao  I. V.

Odlučili smo da protiv Senja ne treba forsirati neke rovite igrače, a utakmica s Dubravom je ipak nešto drugo,  kaže team manager Kozale

 Christian Brozović
Christian Brozović

Rukometaši Kozale su nakon odličnih igara i pobjeda u Prvoj HRL nanizali dva poraza te time gurnuli Trogir u Premijer ligu.

Nakon Metkovića, kobna po Riječane je bila i ekipa Senja koja je u infartknoj završnici odnijela pobjedu.

Kozala je u toj utakmici nastupila bez nekolicine važnih igrača iz prve postave, ali nije olako "prodala kožu" u vatrenom Senju pa sa tom predstavom čak i mogu biti zadovoljni.

- Ne želim uopće slaviti poraze, niti mogu ikad biti zadovoljan sa izgubljenom utakmicom. Međutim, okolnosti utakmice u Senju su bile takve da nismo bili favoriti, da smo došli okrnjeni i da smo se potajno nadali da borbenošću možemo nadoknaditi izostanak igrača. Na neki način smo to i uspjeli, dečki koji su odigrali su zaista na terenu pustili zadnju kap znoja i što se njih tiče, mogu im samo stisnuti ruku. Kao što se treba stisnuti ruka Senju koji je bio bolji za taj jedan gol i zasluženo slavio, kazao je Christian Brozović, team manager Kozale.

Atmosfera u Senju je bila paklena.

Rasprodana dvorana, navijanje i tenzije dodatno su gurnule domaćine prema pobjedi.

Iako pogledom na tablicu, čini se kako se ekipa Senja nalazi u komotnoj zoni, međutim puno toga diktira poredak u Premijer ligi pa tako postoji mogućnost da čak tri momčadi napuste Prvu HRL - Jug.

Samim time svaki bod je bitan da se klub ne nađe u situaciji da se bori za prvoligaški život.

- Meni je to strašan gušt. Iako je cijela dvorana protiv tebe, iako ima i nekakvog vrijeđanja, ja mislim da to može biti samo dodatni motiv kako za domaćina tako i za nas koji smo u gostima. Volio bih da je tako svugdje pa i kod nas na Kozali, jer onda rukomet dobije na vrijednosti, a ti igrači dobiju dodatni motiv dati svaki atom snage. Daj Bože što više punijih dvorana i takvih atmosfera. Senju želim sreću u nastavku sezone, da zadrže prvoligaški status. Uostalom, nekoliko naših dečki iz Kozale trenutno igra u Senju pa samim time im želim sve najbolje, rekao je Brozović.

Jedan od uzroka okrnjenog sastava Kozale u posljednjem kolu prvenstva gdje nisu nastupili Antonio Tomaš, Anton Dunato, Fabijan Ljevar, Renato Braut i Ivan Anić je i naredna utakmica 1/8 finala Kupa gdje će Riječani ugostiti zagrebačku Dubravu u svojoj dvorani.

- Jednostavno se pojavilo nekoliko problema s bolesti i ozljedama nakon utakmice sa Metkovićem i nismo htjeli riskirati da u Senju ostanemo bez nekoga na duže vrijeme. Sportski je nadati se da možemo dostići Trogir u prvenstvu, međutim, svi koji prate ovu ligu znaju da su nam šanse jako male, pa smo samim time odlučili da ne treba forsirati neke rovite igrače. A ta utakmica sa Dubravom je ipak nešto drugo. Kup je natjecanje koje mnogi podcjene, ali ja smatram da je to jedan zanimljiv način natjecanja pun iznenađenja. Kup je knockout-sustav u kojem igraš jednu utakmicu i ako nisi pravi, možeš lako posrnuti. Eto vidjeli smo da je jedan Zamet izletio već u prvom kolu od drugoligaša, pa u tom smjeru i mi razmišljamo da možda možemo iznenaditi Dubravu i naći se na korak do Final Foura, rekao je član stručnog stožera Kozale.

Riječka publika je Dubravu mogla vidjeti prošlog vikenda u Centru Zamet gdje su Zagrepčani zatvorili vrata Lige za prvaka riječkom Zametu.

Momčad je to koja je regularni dio prvenstva završila na samom vrhu Premijer lige što dovoljno govori o njezinoj snazi.

- Da, bili smo na toj utakmici zbog rukometa, ali i da bismo pogledali Dubravu kao idućeg protivnika. A mogu reći ono što svi znaju i što su svi vidjeli. Odlična momčad koja je dvostruko pokrivena na svim pozicijama i koja na prvi pogled nema slabu točku. Igrači poput Ivankovića, Vekića, Sirotića i ostalih su klase i za Premijer ligu, kamoli da nije za nas. Ali, mi se ne predajemo unaprijed. Vidimo svoju priliku i dečki znaju da moraju odigrati najbolju utakmicu sezone, a vjerojatno i života da bismo možda kreirali iznenađenje. Lijepo je igrati takve utakmice i nadam se da će dvorana biti dobro ispunjena. Svaki dlan i glas nam je potreban da se dobro predstavimo i da probamo pobijediti jednu od najboljih momčadi Premijer lige, zaključio je Christian Brozović.

Utakmica Kozale i Dubrave igra se u srijedu u dvorani Dinko Lukarić sa početkom u 20.30 minuta.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT