JOSIP ŠTOKIĆ

Kozala je bolja, ali tko zna kako bi završilo da se nisu upleli suci

Ponedjeljak, 21. listopada 2019. 12:18 Napisao/la  SC

Mogu reći da su odluke ipak više štetile nama, kaže trener Senja

Josip Štokić, trener RK-a Senj
Josip Štokić, trener RK-a Senj

Rukometaši Senja u 4. kolu Prve lige jug na gostovanju u Rijeci kod momčadi Kozale izgubili su bodove nakon što je Kozala pokazala da je trenutno spremnija i uigranija momčad, koja vrlo teško gubi bodove na svom terenu.

Trener Senja, Josip Štokić obrazložio je razloge poraza, koji prema rezultatu (26:33) izgleda vrlo težak.

- Prema svemu viđenom mogu reći da je Kozala nešto iskusnija i nešto malo kvalitetnija momčad. Razloge poraza vidim u tome što se naši najiskusniji igrači tek vraćaju nakon duge pauze i nisu u pravom ritmu, a ostali igrači iz naše momčadi su premladi. Momčad je praktički došla iz Druge lige koja je čak za dvije razine lošija po kvaliteti. Osim toga, da bi pobjedio Kozalu na njihovom terenu moraš biti pravi i mora se poklopiti puno segmenata. Ipak, mislim da je prvih 20-tak minuta utakmice izgledalo dosta dobro s naše strane, vrlo izjednačeno, međutim nako toga sudački par je preusmjerio utakmicu u drugom smjeru. Teško je reći kako bi se utakmica razvijala s normalnim suđenjem. Rukomet se igrao u tih prvih dvadesetak minuta i najveća šteta je što su sudačku odluke uništile utakmicu. Susret je trebao pokazati dobar rukomet u kojem su dvije dobre momčadi trebale igrati  za publiku. Suci su unijeli preveliku nervozu, razbili su ritam utakmice. Mi smo u drugom dijelu imali 12 minuta isključenja što je ogroman hendikep, potrošnja igrača je bila prevelika. Kozala se odvojila i koliko god je moja momčad imala želju i volju, potrošnja nam nije dozvolila da se vratimo u susret. Kozala se jednostavno bolje snašla u sudačkom kaosu, pokazala je rutinu i iskustvo igranja Prve lige. Sedam pogodaka razlike izgleda veliko, Kozala izgleda kvalitetnije, ali na kraju moram reći da mi nismo bili bez šanse i sigurno da bi utakmica izgledala drugačije da se nisu upleli suci sa svojim dvojbenim odlukama, rekao je Štokić.

Prigovore na sudački par imale su obje momčadi.

- Činjenica je da su suci griješili na obje strane. U prvim minutama dva isključenja na igraču Kozale bila su prestroga, ali u pregledu snimke mogu reći da su odluke ipak više štetile nama i da smo više oštećeni. Zbog takve situacije bili smo potpuno van ritma i jednostavno se nismo mogli vratiti u utakmicu, a ponovit ću da je Kozala ipak iskusnija momčad. U cijeloj situaciji žao mi je što je utakmica izgubila na kvaliteti i što je publika ostala uskraćena za pravu rukometnu predstavu. U konačnici ne želim se vaditi na suđenje, ali mislim da je zbog sudačkih odluka najviše izgubio rukomet, izjavio je Štokić.

Štokić se osvrnuo na kvalitetu lige i položaj svoje momčadi s obzirom da je Senj novak u ligi.

- Mislim da je Prva liga jednu, a možda i dvije stepenice jača i bolja prema kvaliteti od Druge lige. U ovoj ligi još nisam vidio momčad koja je bezopasna i za koju se može reći da će pobijediti ili izgubiti bilo od koga. Nitko ne može kod kuće dočekati protivnika i sigurno uzeti dva boda. Liga je nevjerojatno izjednačena i svaka momčad ima u sastavu nekoliko odličnih igrača. Ne želim iznositi prognoze kako za vrh ljestvice, tako i za dno poretka. Cilj naše momčadi, s obzirom da smo ušli u ligu, je takav da težimo sredini ljestvice i mislim da je realno da se nađemo među momčadima koje će se tu nalaziti. pokušat ćemo sakupiti što više bodova koji bi rasteretili momčad neizvjesnosti oko ostanka, a na taj način ćemo dobiti vrijeme potrebno za razvijanje nekolicine mladih igrača, rekao je Štokić.

Sljedeći protivnik Senja je momčad Rudan iz Labina, prošlogodišnji sudionik Premijer lige.

- Očekujem vrlo tešku utakmicu. Rudan je tvrda momčad koja uvijek igra na mali broj pogodaka. U njihovim redovima je izuzetni pojedinac i po mom mišljenju jedan od najboljih igrača ove lige, Mario Ratkajec, igrač koji radi razliku. Moramo se maksimalno mobilizirati  budući da Rudan dolazi rasterećeno nakon pobjede u zadnjem susretu protiv momčadi Balić-Metličić, mislim da moramo najozbiljnije odraditi pripremu za susret u kojem očekujem naše bodove, zaključio je Štokić.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT