Marko Vujović: Neki su dečki stvarno eksplodirali kada su dobili priliku

Četvrtak, 25. studenog 2021. 10:36 Napisao/la  SC

Jako sam sretan što mogu biti kapetan tim dečkima koji su prije svega karakteri kakve želimo u klubu i kakve smo tražili, kaže Marko Vujović, kapetan rukometaša Kozale

Marko Vujović
Marko Vujović

Marko Vujović, kapetan rukometaša Kozale, predvodio je svoju momčad do nove pobjede na domaćem parketu i to baš na svoj rođendan.

Kozalčani su slavili u susretu protiv Zadra te još jednom napustili parket uz pljesak dobro ispunjene dvorane "Dinko Lukarić" i pokazali da ipak posjeduju kvalitetu više u odnosu na momčadi s dna prvenstvene ljestvice. 

- Upozoravali smo da nećemo tek tako moći unaprijed upisati bodove protiv Zadra iako stanje na tablici govori da smo bili favoriti. Bila je to jako zahtjevna utakmica, poglavito iz perspektive događanja u posljednjem tjednu gdje smo nakon poraza u Labinu dodatni težak trenutak doživjeli u srijedu u Kupu protiv Zameta. Međutim, koncentracija nam je bila usmjerena na utakmicu sa Zadrom i cijeli tjedan smo podredili tome, na kraju nam se isplatilo jer smo osvojili oba boda što je jedino bilo bitno, kazao je Marko Vujović.
 
Rukometaši riječkog prvoligaša se nalaze na četvrtom mjestu prvenstvene tablice sa 11 osvojenih bodova, što je vrlo solidan učinak s obzirom na novu, još mlađu momčad.
Dojam je da su se nametnuli neki novi klinci koji su brzo pohvatali konce igre i adaptirali se na izazov zvan - Prva HRL.
 
- Mi smo stvorili odličnu atmosferu među nama jer smo znali da ćemo teško nadomjestiti kvalitetu igrača koji su nas napustili i sada igraju Premijer ligu. Iz te dobre, čak i obiteljske atmosfere je isplivala i kvaliteta pa su tako neki dečki stvarno eksplodirali kada su dobili priliku. Jako sam sretan što mogu biti kapetan tim dečkima koji su prije svega karakteri kakve želimo u klubu i kakve smo tražili, to je važan faktor u izgradnji svake momčadi. Možda nam fali malo "mesa", sirove fizičke snage da se možemo suprotstaviti snažnijim momčadima, ali radimo na tome svakodnevno i ulažemo puno vremena u taj faktor na treninzima, rekao je kapetan Kozale.
 
U subotu, pomalo u matineji od 13 sati i 30 minuta, Kozala gostuje u Splitu na kultnim Gripama protiv momčadi iz rukometne akademije Ivana Balića i Pere Metličića koju upravo potonji vodi kao trener.
Susret momčadi koje dijeli samo jedan bod na ljestvici te susret ekipa koje gaje sličan rukomet sa mladim školovanim igračima.
 
- Nama paše igrati protiv takvih ekipa. Volimo i gajimo brz rukomet i drago nam je igrati protiv nekoga ko igra slično kao mi. Imamo malo problema sa ozljedama koje su nastale kao produkt gustog rasporeda u posljednjem tjednu, ali nećemo se predati i idemo pokazati da možemo pobjeđivati i u gostima, na tako teškim terenima, zaključio je Vujović.