FRAN DASKIJEVIĆ

Nisam mogao poželjeti boljeg trenera za svoj napredak

Srijeda, 01. svibnja 2019. 20:08 Napisao/la  SC

Uloga drugog vratara nije me previše zasmetala, kaže mladi vratar

Fran Daskijević, vratar Mornar-Crikvenice
Fran Daskijević, vratar Mornar-Crikvenice

Natjecanje u Prvoj rukometnoj ligi za rukometaše došlo je do samog kraja, preostalo je odigrati zadnje kolo u kojem rukometaši Mornar-Crikvenice gostuju u Trogiru.

Utakmica će se na zahtjev domaćina odigrati u petak od 20 sati.

Obje momčadi zauzimaju gornji dio prvenstvene ljestvice i utakmica će biti lišena rezultatske neizvjesnosti, što ne znači da neće donijeti uzbuđenja na terenu, obje momčadi žele sezonu završiti pobjedom.

Momčad trenera Valtera Matoševića itekako želi pobjedu nakon što je iznenađujuće poražena u zadnjoj utakmici na svom terenu od davljenika Solina, te je utakmica u Trogiru prilika za pozitivan završetak sezone.

Fran Daskijević, mladi vratar koji je tek skuplja iskustvo igranja Prve lige, može biti zadovoljan svojim predstavama pored iskusnijeg kolege Liridonu Zene, koji se kroz sezonu pokazao kao vodeći vratar lige.

Daskijević je puno načuio kroz treninge s proslavljenim trenerom Valterom Matoševićem, svojedobno najboljim vratarom na svijetu.

 - Prošlu sezonu igrao sam Drugu ligu i mogu reći i da je  Prva liga potpuno nova dimenzija, zahtjevnija, kvalitetnija i teže natjecanje. Konstantna putovanja u Dalmaciju su prilično iscrpljujuća, ali na kraju liga je prilično dobra, pogotovo za mlade igrače koji stječu iskustvo. Mislim da momčad koja osvoji ovu ligu u potpunosti je spremna za nastupe u samom vrhu hrvatskog rukometa. Iako sam kroz svoju karijeru do sada uglavnom navikao biti prvi vratar u momčadi, uloga drugog vratara nije me previše zasmetala, jer znam da je moj kolega Liridonu Zena stariji od mene, da je vrlo kvalitetan i iskusan vratar od kojeg mogu samo učiti. Naravno da nisam mogao poželjeti boljeg trenera za svoj  napredak od Matoševića,  on mi je dodatni poticaj da rastem kao igrač. Odrađujem vrlo kvalitetne individualne treninge s Matoševićem, smatram da mogu jako puno naučiti, izjavio je Daskijević, koji se polako privikava na prvoligaški rukomet.

- Nisam previše obraćao pažnju na protivničke vratare i ne bih mogao nekog posebno izdvojiti, a mislim da svaka momčad u ligi ima barem jednog vrlo dobrog vratara koji može u utakmici sakupiti petnaestak obrana, svatko može imati svoj dan, rekao je Daskijević i prokometirao poraz od Solina kao i gostovanje u Trogiru.

- U utakmicu protiv Solina ušli smo neopterećeni rezultatom, pa smo time i puno manje motivirani nego u drugim utakmicama. Sigurno da je plan bio pobjeda i nova dva boda, ali nitko nije dao svoj maksimum, počevši od nas vratara i mislim da su gosti zasluženo odnijeli bodove. U  utakmici protiv Trogira imamo priliku za popravak i lijepši završetak sezone. Trogir je izuzetno jaka momčad na svom terenu koju pokreće iskusni Mislav Plazibat, te očekujem dobru i neizvjesnu utakmicu. Mi smo ih lako pobijedili na našem terenu u prvom dijelu prvenstva, a ova utakmica će biti sasvim drugačija, sigurno borbena bez obzira što je zadnja u prvenstvu.  Plan za sezonu bio je da se osigura ostanak u ligi i po mogućnosti da se učvrstimo u sredini prvenstvene ljestvice. Mislim da nitko, pa niti mi sami, nije očekivao ovako sjajnu sezonu i naravno da ostaje žal za prva dva, tri kola u kojima smo nesretno izgubili bodove koji bi nam na kraju donijeli borbu za prvo mjesto, rekao je Daskijević.

Po Daskijevićem riječima Dubrovnik je sasvim zasluženo osvojio prvenstvo.

- Dubrovnik je od svih momčadi pokazao najviše,  imaju odličnu momčad, vrhunkog trenera, vidi se da je u klubu sve posloženo i uloženo jako puno što im je na kraju i donijelo uspjeh. Pred samu sezonu vidio sam i momčad Buzeta kao kandidata za prvo mjesto, ali pokazalo se da su boljeg rezultata njih koštali neki nespretni porazi kroz prvenstvo, rekao je Daskijević.

Daskijević je zaključio razgovor željama i uzorima:

- Želja mi je da nastavim svoju rukometnu karijeru, ali u prvom redu mislim na upis na fakultet ovog ljeta tako da ću odlučiti što i kako dalje.  Od kada sam se počeo baviti rukometom moj uzor je Niklas Landin, a od hrvatskih vratara izuzetno mi se sviđa Filip Ivić, zaključio je Daskijević.