DARKO DUNATO Financijska konstrukcija trebala bi biti puno jača nego do sada

Ponedjeljak, 06. svibnja 2019. 21:44 Napisao/la  SC

Naša želja je ta da momčad ostane na okupu te da uz još dva tri igrača te par kadeta, koji će se sve više priključivati ekipi, napravimo dodatni iskorak, kaže trener Kozale

Darko Dunato
Darko Dunato

 

Rukometaši riječkog prvoligaša sa Kozale su na najbolji mogući način završili još jednu sezonu u Prvoj HRL i to pobjedom na zahtjevnom gostovanju u Metkoviću.

Kao što su odigrali cijelu polusezonu, tako su odradili i posljednji susret te uvjerljivo slavili u dvorani gdje su se nekoć podizali europski trofeji te padali velikani najjačih europskih liga.

Nakon prvog djela natjecanja, Kozala je sakupila samo osam bodova te se nalazila na dnu ljestvice prvoligaša.

U drugom djelu sezone, dogodila se prava mala renesansa kluba iz dvorane "Dinko Lukarić" te su natjecanje završili na šestoj poziciji sa 24 osvojena boda.

- Na kraju moram biti zadovoljan iako kada pogledam prvi dio prvenstva, dođe mi zaista žao što smo imali toliko problema sa ozljedama i izostancima, jer smo sada pokazali da možemo zaista puno. Nije lako doći u Metković ili bilo gdje drugdje u goste u ovoj ligi te tako moćno osvojiti bodove. Imali smo i deset pogodaka prednosti, a priliku su dobili svi dečki koji su doputovali, kazao je trener Darko Dunato.

Posebna priča bio je Antonio Tomaš.

Lijevo krilo Kozale je praktički ukralo predstavu te je sa 18 golova na najljepši mogući način okončalo sezonu u kojoj je zbog teške ozljede propustio čak 11 utakmica.

- Odigrao je stvarno odlično, iako i ti njegovi golovi dolaze kao produkt rada cijele ekipe. Nije ga bilo u prvome dijelu i sigurno da nam je nedostajao, kao što su nam nedostajali i drugi igrači koji su se ozlijedili poput Ribarića, Briškog i Anića. Međutim, ovi klinci su pokazali da smo s pravom imali vjere u njih. U drugom djelu sezone im praktički nemam što zamjeriti jer smo izgubili jedino od prvaka Dubrovnika te trećeplasirane Ribola Kaštele, kazao je trener Kozale.

Samo dan nakon okončanja sezone, na klupsku adresu stigao je i poziv u reprezentaciju i to za Leona Ljevara, 18-godišnjeg mladića pristiglog sa Trsata koji je bio pravo otkriće ove sezone.

- Leonu smo pružili priliku i potporu te mogu reći da dugo nisam vidio da je neki mladi igrač tako reagirao nakon što praktički nije ni igrao ozbiljno seniorski rukomet prije ove sezone. Ovaj poziv je samo plod njegovog rada i odnosa prema treningu. Odlična sezona koja je iza njega je početak njegovog puta, ja se nadam, do nekih većih i jačih liga, rekao je Dunato.

Prvenstvo je završilo, parket će mirovati sve do mjeseca rujna, a na klubovima je da sažmu dojmove te krenu u ljetno planiranje nove sezone.

Nakon ovakvih igara u 1. HRL, bila bi prava šteta da ovako potentna i mlada momčad Kozale ne ostane na okupu i za naredno prvenstvo.

- Sada nam slijedi period gdje ćemo svi zajedno sjesti i vidjeti što želimo od ove momčadi u budućnosti. Naša želja je ta da momčad ostane na okupu te da uz još dva tri igrača te par kadeta, koji će se sve više priključivati ekipi, napravimo dodatni iskorak dogodine. Već ove godine smo radili sa mislima za iduću sezonu. Vjerujem da nećemo biti daleko od vrha, a zašto ne i na samom vrhu. Uprava radi na zatvaranju financijske konstrukcije koja bi trebala biti puno jača nego do sada, pa samim time i apetiti rastu, zaključio je Dunato.