Antonio Tomaš vratio se u Kozalu, riječki klubovi odradili trade

Petak, 30. rujna 2022. 18:46 Napisao/la  SC

Kozala i Zamet obavili su svojevrsni trade, zamijenili Antonija Tomaša i Antonija Kezića. Naravno da idemo u Rovinj pobjediti, kaže trener Tadej Široka

Antonio Tomaš opet u dresu Kozale
Antonio Tomaš opet u dresu Kozale

Riječki klubovi Kozala i Zamet izvršili su svojevrsni "trade" karakterističan za američke košarkaške parkete te su zamjenili igrače na istoj poziciji, lijevom krilu.

U Kozalu se tako vraća Antonio Tomaš, riječkim rukometnim krugovima dobro poznato ime, koji je baš u Kozali stekao afirmaciju te se otisnuo put premijer lige u RK Zamet prije dvije sezone.

U nedostatku minutaže zbog kapetana Zamećana Damira Vučka, Tomaš se odlučio vratiti u matični klub te se dogovorio sporazumni raskid ugovora sa upravom RK Zameta.

U drugom smjeru kreće mladi perspektivni Antonio Kezić, koji je u omladinskim selekcijama nastupao za Zamet, a sada će imati priliku zaigrati i u seniorskoj konkurenciji, nakon što je prošao svojevrsno kaljenje u riječkom prvoligašu sa Kozale.

Koja ekipa će imati više koristi od ovakve rošade vidjet će se prvenstva koje rukometaši Kozale počinju u subotu.

U prvome kolu mladići trenera Tadeja Široke gostovat će u Rovinju kod istoimenog domaćina, koji ove sezone ne skriva motive o napadu na sam vrh prvenstvene ljestvice.

Niti riječki prvoligaš ne odlazi put Istre sa izviješenom bijelom zastavom, jer se nakon odlično odrađenih priprema nadaju da mogu sa svim momčadima ravnopravno se boriti za bodove.

- Naravno da idemo u Rovinj pobjediti. Ništa drugo nam niti nije na pameti. Znam da je floskula pričati o odličnim pripremama i super atmosferi unutar ekipe ali što drugo da kažem kada imamo na svakom treningu 20 mladića koji "grizu" na svaku loptu i koji su kliknuli kao momčad. Zato sam optimističan i zato sam sretan što napokon počinju uzbuđenja u prvenstvu, jer praktički četiri mjeseca nismo igrali natjecateljski rukomet, kazao je trener Kozale Tadej Široka.

Kadar rukometne momčadi sa Kozale se podosta promjenio od prošle sezone.

Mnogo je tu novih lica koja su pridošla iz riječkih omladinskih pogona, ali i neki igrači koji predstavljaju prava pojačanja za ovu mladu ekipu.

- Baš to je najveći izazov, uklopiti sve te nove dečke u momčad, napraviti od pojedinaca cjelinu. Zadovoljan sam što smo neke dečke uspjeli vratiti u riječki rukomet te neke vratiti u naš dres, privilegija je raditi sa njima, li i motiv ovim mlađima da se uz njih razvijaju i pokušaju nametnuti, kazao je Široka.

Utakmica Rovinja i Kozale se igra u subotu u dvorani Valbruna sa početkom u 19 sati.