RK ČAVLE OKUPLJA SENIORE

Mladen Prskalo postao trener momčadi u formiranju

Utorak, 02. kolovoza 2022. 19:48 Napisao  I. V.

Cilj nam je u jednom olimpijskom ciklusu ustanoviti stabilan rukometni klub, kaže trener prve seniorske momčadi RK-a Čavle

Mladen Prskalo
Mladen Prskalo

Mladen Prskalo novi je trener nove seniorske momčad Rukometnog kluba Čavle!

Poznati rukometni trener i nekadašnji reprezentativac prihvatio je ponudu predsjednika RK-a Čavle Svena Bandere i postao trener seniorske momčadi u formiranju, čavjanski klub prvi put u povijesti pokreće seniorski pogon nakon što je godinama radio samo s mlađeuzrasnim kategorijama

Budući da iza RK-a Čavle  stoje poznata rukometna imena, bivši igrači i direktori Zameta Sanjin Miculinić i Damir Bogdanović, Prskalu je bilo lakše prihvatiti novi izazov:

- Njih trojica su me pitala da li bih prihvatio takav posao, meni se činilo jako interesantnim. U klubu jako dobro godinama rade s djecom u neposrednoj blizini Grada Rijeke, došlo je vrijeme da se napravi iskorak da bi klupska djeca imala gdje igrati kada postanu seniori. Zanimljiva priča u budućnosti bi mogla postati još zanimljivija! Nama je cilj razvijati mlade igrače, važno je da odmah na početku pokažemo da mislimo ozbiljno. Cilj nam je u jednom olimpijskom ciklusu ustanoviti stabilan rukometni klub koji će momčad stvarati na sadašnjem prostoru. Primarno je da stvaramo naše igrače koji mogu igrati seniorski rukomet. Počet ćemo od treće lige, nećemo ništa preskakati. Pokušat ćemo rezultate dizati sa svojim kadrom, jasno da uvijek može doći neki igrač sa strane, kaže Prskalo.

Iskusni Prskalo nikada nije radio ovakav posao:

- Nisam baš počinjao ovako od nule, ali sam većinom stvarao ekipe, radio sam s djecom u manjim klubovima, nije mi nepoznat ovakav posao. Najviše me privlači da kao trener mogu prenositi svoje znanje mladim igračima. Ako vidim da je sredina ambiciozna, normalno da me ambicija vuče naprijed. Bilo bi jako lijepo u određenom razdoblju stvoriti klub koji će postati prepoznatljiv u Hrvatskoj, zaključuje Prskalo.

Prva seniorska momčad još nije počela trenirati, ali RK Čavle uskoro neće biti poznat samo po međunarodnom turniru za mlađe uzraste, koji je u osmom izdanju okupio oko 300 djece iz Italije, Slovenije i Hrvatske.