MARIN PLEŠE

Mislili su da ćemo biti kanta za napucavanje

Srijeda, 16. prosinca 2020. 18:28 Napisao/la  KS

Dakle, osnovni cilj je biti stabilan drugoligaš, koji može ravnopravno igrati protiv svih ekipa. I, naravno, stvaranje igračica u jednoj zdravoj sredini, kaže trener Liburnija-Opatije

Rukometašice Liburnija-Opatije i trener Marin Pleše
Rukometašice Liburnija-Opatije i trener Marin Pleše

Rukometašice Liburnija-Opatije na najbolji su mogući način zaključile 2020. godinu.

Opatijke su u svojoj dvorani na oproštaju od natjecateljske godine pobijedile Zamet, favorizirane Riječanke igrale su podređenu ulogu od samog početka utakmice.

Ovakvi rezultati trenerima su uglavnom potvrda da su na dobrom putu, a Opatijke kao novakinje u ligi to sigurno jesu.

- Zadovoljan sam polusezonom. Kada smo ušli u drugu ligu, a ušli smo kao najveći outsajderi i nitko nije imao nikakva očekivanja osim nas koji smo u klubu i koji znamo kakve su mogućnosti naših djevojaka, glavni cilj nam je bio ostati u ligi, odnosno ne biti kanta za napucavanje. Prva polusezona je pokazala baš suprotno, nismo bili kanta za napucavanje jer sve utakmice koje smo trebali dobiti smo i dobili. Dakle, Arena, Zaprešić, Senj. A pomrsili smo i planove ekipama koje se bore za vrh. Dakle, pobijedili smo Zamet, protiv Samobora smo odigrali neriješeno s tim da smo promašili sedmerac za pobjedu nakon isteka vremena. Tom utakmicom protiv Samobora i ovom protiv Zameta sam zaista jako zadovoljan.

Ušli su iz treće lige, ima nešto iskusnijih igračica, ali gro su mlade igračice ponikle i stasale upravo u opatijskom klubu.

- Prije tri godine smo bili prvi u trećoj ligi, ali nismo željeli ići rang više jer su to cure bile 2002. i 2003. godište, koje nisu još bile zrele za takav iskorak. Prije dvije godine smo također bili u samom vrhu, Arenu koja je ušla u drugu ligu dva puta smo pobijedili, ali smo na kraju za jedan bod bili prekratki. Prošle godine smo dijelili prvo mjesto sa Zametom i sezona je prekinuta. Zamet II nije mogao naprijed, nas su primili. Pojačali smo se s nekoliko iskusnijih cura, tu su Zora Markov i Stefani Stakorić, imamo još Sanju Kusturin i Miju Mihočku. Ostalo su sve naše cure 2002. i 2003. godište. Lara Hunčak i Glorija Fućak su cure 2005. i 2006. godište, one su nezaobilazne u postavi prve ekipe. Evo, Lara Hunčak je odigrala protiv Zameta 57 minuta, a 2005. godište je. Imamo posloženu prvu ekipu i sve ekipe u mlađim uzrastima nam igraju državnu ligu. Od kadetkinja na niže.

Ogledalo kluba su uvijek rezultati seniorske ekipe, ona je uvijek pod najvećom lupom javnosti. Kakve su klupske ambicije?

- Većina je mislila da ćemo biti kanta za napucavanje, a sada dokazujemo da tome nije tako. Dakle, osnovni cilj je biti stabilan drugoligaš, koji može ravnopravno igrati protiv svih ekipa. I, naravno, stvaranje igračica. Želimo da naše cure, kada jednom pređu u neki bolji klub, mogu ravnopravno konkurirati. Dakle, želimo biti stabilan drugoligaš i jedna zdrava sredina u kojoj će se stvarati i razvijati mlade igračice, zaključit će Marin Pleše, trener Opatijki, koje su također imale ove sezone problema s pandemijom, odnosno više sa samoizolacijom. Uostalom, reći će Pleše, utakmica protiv Zameta bila je tek druga utakmica ove sezone u kojoj su Opatijke bile kompletne.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.