VALTER MATOŠEVIĆ

Došao sam u pravo vrijeme na pravo mjesto

Subota, 24. ožujka 2018. 11:07 Napisao  I. V.

Imam kvalitetne igrače, kaže trener Mornar-Crikvenice

Valter Matošević
Valter Matošević

 

Neobično je dvostrukom olimpijskom pobjedniku čestitati na najvećem uspjehu u sportskoj karijeri zbog toga što je postao prvoligaš.

Valter Matošević postao je trener novog prvoligaša u prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni, rukometaši Mornar-Crikvenice pobjedom protiv Zameta 2 tri kola prije kraja sezona osigurali su plasman u viši rang:

- Mislim da smo dobro posloženi od početka sezone, spajanjem dvaju klubova, Mornara i Crikvenice, napravio se dobar posao. Dobila se igračka kvaliteta koja se iskazala u prvenstvu uz podršku ljudi koji vode klub. Ostvaren je iskorak, prvoligaški rukomet ponovo se vraća u Crikvenicu, kaže Matošević.

Već ste najavili da prva liga nije krajnji cilj?

- Sada trebe analizirati sezonu, povući adekvatne kadrovske poteze pri čemu mislim da treba dovesti, dvojicu, trojicu igrača iz regije čime bismo dobili potrebnu širinu i kvalitetu. Iduće sezone treba vidjeti koji su nam dometi u prvoj ligi i onda u određenom ciklusu probati ostvariti plasman u Premijer ligu.

Murvica koju vodi Mladen Prskalo ima slične ambicije, rukomet je definitivno sport broj jedan u Crikvenici?

- Mislim da Crikvenica to zaslužuje, ima kapacitet, posebno ako se bude izgradila nova dvorana. Rukomet u Crikvenici ima prvoligašku tradiciju koja se nastavlja. Nadam se da ćemo se dobro posložiti i da ćemo se za nekoliko godina vratiti u dane kada se u Crikvenici igrao vrhunski rukomet.

Stjecajem okolnosti, prvi je čestitao trener Zameta 2 Mladen Mišković?

- Lijepo je ispalo! Mišković je kolega s kojim sam do prošle sezone vodio Zamet nekoliko godina.

U prvoj samostalnoj trenerskoj sezoni osvojili ste titulu prvaka?

- Rekao sam već da sam zadnjih sezona zajedno s Miškovićem vodio momčad Zameta, bili smo kao jedan, sve smo zajedno radili tako da mi nije bila nepozanica kada sam preuzeo momčad Mornar-Crikvenice. Uvijek se može bolje, najvažnije je da imam kvalitetne igrače na okupu. Došao sam u pravo vrijeme na pravo mjesto.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.