Drago Žiljak: Drugo mjesto daje nadu da možemo napasti prvo mjesto

Subota, 12. lipnja 2021. 23:58 Napisao/la  KS

Imali smo dosta nesreće ove sezone, utakmice koje smo izgubili izgubili smo,  jer smo bili nekompletni, ali u drugom dijelu smo ipak pokazali čvrstinu, kaže trener Zamećanki

Drago Žiljak
Drago Žiljak Foto: Kristian Sirotich

Rukometašice Zameta već neko vrijeme odmaraju, drugi pokušaj povratka u elitni razred nije uspio, nakon što ih je prošle godine u tome onemogućila pandemija koronavirusa, ove godine ispriječilo se pak nekoliko neplaniranih poraza pa su Zamećanke na kraju osvojile drugo mjesto.

- Nakon svega možemo biti zadovoljni.  Drugo mjesto, nakon svih naših problema, pauza, prekida prvenstva je rezultat koji nam daje nadu da sljedeće godine možemo s pravom računati da ćemo napasti prvo mjesto i da ćemo se vratiti tamo gdje nam je po svim resursima i mjesto. Imali smo dosta nesreće ove sezone, utakmice koje smo izgubili izgubili smo  jer smo bili nekompletni, ali u drugom dijelu smo ipak pokazali homogenost, čvrstinu. Doživjeli smo samo poraz od Trešnjevke, a i u kupu smo nešto napravili. Na kraju smo ispali od Podravke u utakmici koju smo odigrali i više nego solidno. Promovirali smo i nekoliko mlađih igračica, u prvom redu tu mislim na Nikolinu Pleša.

Iduća sezona neće biti lakša, sada je tu i Murvica, djevojke Crikvenice sigurno će se željeti vratiti u društvo najboljih?

- Da, tu je Murvica, Rudar će sigurno opet napadati, ali što više igramo zajedno to ćemo biti kvalitetniji i uigraniji. A pritom je tu  velika želja i htijenje da se vratimo u Prvu ligu. Nije loše da konkurencija bude jača, draž derbija je uvijek poželjna. Mislim da je uvijek puno teže ući u ligu nego zadržati status. Naravno da to nije pravilo, putevi su trnoviti, znamo u koje vrijeme živimo. Zastupljeni su tu  financijski gabariti, sve to košta, a skroman budžet ne dozvoljava pojačanja ili povratak nekih igračica koje su ponikle u klubu.

Jeste već počeli slagati ekipu za iduću sezonu?

- Gro ekipe bi morao ostati na okupu. Imamo nesreću da nam se Patricija Hren, prva vratarka, ozlijedila i do nove godine nećemo na nju moći računati. To je samo još jedna u nizu nedaća koja nas je zadesila. Prve godine nas je zadesila korona, ove godine su se druge ekipe pojačale. Ne smijemo se predati, ne gubimo nadu i vjeru, imamo dobru školu rukometa, taj rad i ta kvaliteta moraju isplivati.

Gro ekipe ostaje na okupu, a ostaje li i trener?

- Za sada je takav dogovor!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.