Rukometašice Zameta u Labinu mogu proslaviti titulu prvakinja

Četvrtak, 31. ožujka 2022. 19:37 Napisao  I. V.

Igramo protiv svojih sportskih rivala i prijatelja, nadam se da u Labinu nećemo prekinuti niz neporaženostI, kaže trener Drago Žiljak

Nadomak tituli prvaka
Nadomak tituli prvaka

Rukometašice Zameta titulu prvakinja mogu proslaviti u subotu u Labinu, jedan bod dovoljan je ekipi Drage Žiljka da matematički osigura prvo mjesto dva kola prije kraja sezone.

Zamećanke u 19. kolu igraju protiv Rudara, nakon toga igraju protiv Karlovca u Rijeci i protiv Lokomotive II u gostima.

- Osim što je neizvjesnost oko raspleta još uvijek aktualna, derbi uvijek nosi svoje. Igramo protiv svojih sportskih rivala i prijatelja, nadam se da u Labinu nećemo prekinuti niz neporaženosti nakon utakmice 5. kola, kada smo jedini poraz doživjeli u Samoboru. Nadamo se da ćemo u preostalim utakmicama uspješno nastaviti seriju i da ćemo prvenstvo na najbolji način privesti kraju, kaže trener Drago Žiljak.

U proljetnom dijelu sezone Zamećanke su dokazale dominaciju:

- Imali smo nešto teži raspored, nekolikko težih gostovanja. Igračice su odlično odigrale, prevladao je njihov kolektivni duh i motivacija, zaslužuju samo pohvale za sve što su napravile do sada. Preostale je da u trima zadnjim kolima potvrde da su stvarno najkvalitetnije. Vjerujem da se neće opustiti nego dodatno motivirati, na takav način treba završiti sezonu, poručuje Žiljak uoči utakmice u Labinu.

Nakon utakmice u Labinu, Zamećanke čeka utakmica četvrtfinala kupa protiv Bjelovara.

Utakmica četvrtfinala kupa protiv trećeplasirane ekipe Prve lige igra se 6. travnja u Rijeci.